Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Creaties van eerlijke Callebaut chocolade

Onze prachtige pareltjes van chocolade zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven je ook nog een goed gevoel bij het oppeuzelen. En dat heeft niet alleen te maken met de verrukkelijke smaak en textuur, nee: dat gevoel komt van dieper. Onze heerlijke bonbons, chocoladeletters en chocoladeharten, zijn namelijk gemaakt van eerlijke Callebaut chocolade. En dat zegt écht wat. Topkwaliteit begint bij een duurzame basis: eerlijke cacaobonen. Vol passie en liefde voor het product, vertellen wij waarom wij kiezen voor de eerlijke chocolade van Callebaut.

callebaut chocolade

Belgische Callebaut chocolade

De chocolade van Callebaut wordt gemaakt in een van de oudste cacaoroosterijen in België. De chocolade kent haar oorsprong in West-Afrika, waar de duurzame cacaobonen vandaan komen. De chocolade van Callebaut wordt gemaakt van 100% duurzame cacao. Dit betekent dat Callebaut de cacaoboeren steunt. Een groot deel van de opbrengst van Callebaut chocolade, gaat naar de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Dit heeft alles te maken met de Cacoa Horizons Foundation.

Cacao Horizons Foundation

Cacoa Horizons is een non-profit programma dat zich focust op het verbeteren van de leefomstandigheden en het levensonderhoud van de cacaoboeren. Cacoa Horizons helpt de boeren om zelfvoorzienende gemeenschappen te bouwen, die de duurzame landbouw bevorderen en de productiviteit verbeteren. Het beschermen van kinderen en natuur is daarbij een belangrijk speerpunt. Cacoa Horizons helpt bij het opleiden van cacaoboeren, zodat zij duurzaam kunnen telen, hogere opbrengsten realiseren en zo een beter bestaan voor hun familie kunnen opbouwen. Daarnaast bouwt de stichting scholen om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om naar school te kunnen gaan. Ook zijn er veel dorpen die amper toegang hebben tot schoon (drink)water en gezondheidszorg. Cacoa Horizons werkt samen met de boerengemeenschappen om dit te verbeteren. Denk hierbij aan mogelijkheden voor zorgverzekeringen, vaccinaties en gratis medische controles. Daarnaast  zet Cacao Horizons zich in voor een betere positie voor vrouwen; de stichting betrekt de vrouwen actief bij opleidingen, administratieve werkzaamheden en bij de ontwikkeling van de agrarische bedrijven. Ook kinderarbeid is een groot probleem, dat zich nog steeds afspeelt in bepaalde gebieden waar cacao vandaan komt. Samen met de boerengemeenschappen en de overheid, zet Cacao Horizons zich in voor de aanwezigheid van kinderen op school én werkt de stichting aan het bewustzijn en vermindering van kinderarbeid. 

100% eerlijke chocolade

Om een lang verhaal kort te maken en het moraal van het verhaal te verduidelijken: door onze verrukkelijke chocoladepareltjes te bestellen, verwen je niet alleen jezelf, maar steun je ook de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Je draagt bij aan betere opleidingen voor cacaoboeren, kinderbescherming, onderwijs, gelijke kansen voor vrouwen en verschillende gezondheidsinitiatieven. Over een goed gevoel gesproken: hoe mooi is het om een steentje bij te dragen aan een (h)eerlijke chocoladewereld?

Steun de cacaoboeren

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.