Zijn mijn chocolade relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar?

Zijn mijn chocolade relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar?
3 september 2015 janjaap Plaizier
chocolade geschenken met logo

Zijn mijn chocolade relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar?

Een relatiegeschenk is een leuke manier iemand te bedanken voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar. Elk jaar geven we weer relatiegeschenken van chocolade aan onze relaties en klanten. Maar wat rekent de fiscus nu eigenlijk tot een relatiegeschenk en in hoeverre is dit aftrekbaar? We leggen het je uit zodat je ook dit jaar weer heerlijke chocolade geschenken kunt geven.  

Wat rekent de fiscus tot een relatiegeschenk?

Je wilt een chocolade geschenk geven aan je relaties maar wat rekent de fiscus nu eigenlijk tot een relatiegeschenk? Een relatiegeschenk is een gift die je als bedrijf aan je bestaande relaties geeft. Bestaande klanten zijn hierbij erg belangrijk, want maak je kosten om een nieuwe klant te werven dan vallen deze kosten gewoon onder de bedrijfskosten. Let hierbij wel op dat er voor personeelsgeschenken andere regels gelden.

Is mijn chocolade geschenk fiscaal aftrekbaar?

Als jouw relatiegeschenk voldoet aan de speciale btw regeling voor relatiegeschenken, dan is deze fiscaal aftrekbaar als voorbelasting. Hiervoor geldt de volgende regel: Mocht de ontvanger het cadeau zelf kunnen aanschaffen en kunnen rekenen tot zakelijke kosten, dan kun je de btw van je chocolade relatiegeschenk aftrekbaar stellen. Mocht dit niet het geval zijn, dan mag de btw van het relatiegeschenk niet afgetrokken worden.

De btw op uitgaven voor personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken is niet altijd aftrekbaar als voorbelasting. U kunt de btw over deze uitgaven alleen aftrekken als de uitgaven per begunstigde per jaar niet meer dan € 227 (exclusief btw) zijn.

 

Meer informatie? <a href="http://www.belastingdienst from this source.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/personeelsvoorzieningen_en_relatiegeschenken/”>Belastingdienst

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*