Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Cadeau voor jezelf: de ultieme tips

Een cadeau voor jezelf: waarom vinden we dat zo gek? Het gezicht wanneer je iemand anders een doosje bonbons geeft, is onbetaalbaar. Die vrolijke blik, en de dankbaarheid is vaak erg groot. Waarom zou je jezelf ook niet af en toe een cadeautje geven? Wij hebben een aantal leuke tips voor jou op een rij gezet als inspiratie voor een cadeautje voor jezelf.

cadeau-voor-jezelf

Cadeau voor jezelf: 5 tips

1. Een doosje bonbons zelf samenstellen

Een cadeautje voor jezelf hoeft helemaal niet groot of duur te zijn, juist iets kleins kan al zorgen voor een fijn gevoel van waardering. Denk bijvoorbeeld aan een doosje bonbons met alléén maar jouw lievelingssmaken. Stel zelf een doosje met 5, 10, 15, 24 óf 35 bonbons samen en kies uit meer dan 25 verschillende smaken. Daar zitten bekende smaken tussen, zoals Baileys, Likeur 43, karamel zeezout en cookie karamel, maar ook verrassende smaken, zoals yuzu, limoen tijm, carrot cake en kokos basilicum. 

2. Een ontspannen wandeling

Dit is een van de meest heerlijke rustgevende momenten voor jezelf als je van de buitenlucht houdt. Een lekkere lange wandeling. Dit kun je doen in je eentje of eventueel met je hond. Onze tip: neem niet het standaardje rondje door de buurt of het park, maar pak de auto of fiets en zoek een nieuwe wandelroute. Kom heerlijk tot rust en zet een leuke podcast aan, lekkere playlist op of geniet juist van de rust geluiden om je heen. Neem een klein rugzakje mee en doe daar een flesje water in en wat lekkers voor als je een bankje tegenkomt en je daar even wilt uitrusten.

3. Box of Happiness

De naam zegt het eigenlijk al: met deze joekel van een doos bonbons word je weer helemaal blij! Onze Box of Happiness telt maar liefst 35 handgemaakte bonbons. Deze knoeperd kun je zelf samenstellen met je eigen lievelingssmaken. Ben je meer van de verrassingen? Met alle liefde stellen wij jouw box of happiness samen met onze favoriete bonbons! Een heerlijk cadeau voor jezelf die je kunt delen tijdens een avondje met vrienden of familie, of helemaal lekker zelf kunt oppeuzelen.

4. Heerlijke high tea

Een cadeau voor jezelf kan klein zijn, maar mag ook wat uitgebreider. Denk aan een heerlijke high tea, misschien in combinatie met een goede film of serie. Denk je aan een ‘high tea’, dan verwacht je daar vaak meerdere mensen bij. Maar wie zegt dat een high tea niet lekker met jezelf kan? Je kunt zelf in de keuken staan en lekkere dingen klaarmaken of je laat jezelf helemaal verwennen en bestelt de ingrediënten voor je high tea. Een speciale tip voor jou: voeg een aantal heerlijke handgemaakte bonbons toe aan je zoete of hartige hapjes.

5. Filmavondje met jezelf

Hoe lekker is het om die zware dag te vergeten door op de bank te liggen met een dekentje en een heerlijk kopje thee. Iets simpels als dit kan ook een cadeau voor jezelf zijn. Kies je lievelingsfilm uit die je al 10x hebt gezien, maar waar je geen genoeg van kan krijgen. Verwen jezelf nog even extra door een heerlijke bonbon te pakken, of misschien wel meerdere bonbons!

De lekkerste cadeautjes voor jezelf

Een cadeautje voor jezelf: waarom is dat zo gek?

Veel mensen vinden een cadeau geven aan zichzelf ‘overbodig’. Waarom vinden wij dit nou zo moeilijk of raar? De meeste mensen vinden dat ‘cadeaus’ praktisch moeten zijn: een cadeau kopen voor jezelf,  alleen als je het ook écht nodig hebt. Maar is het dan wel echt een cadeau of meer een behoefte?

Een momentje voor jezelf is juist superbelangrijk. Vooral in een drukke of stressvolle periode. Of voor de vrouwen onder ons op die bepaalde dagen van de maand 😉. Het is belangrijk om jezelf op zulke momenten extra te verwennen. Als je jezelf vaker een rustmoment kan geven kun je ook meer op jezelf focussen en op de dingen eromheen. Bovendien verdien jij net zo goed een cadeautje, als iemand anders. 

Onze bonbons helpen graag mee met dat selfcare momentje. Ga lekker op de bank zitten en pak je doosje heerlijk bonbons erbij. Doe je ogen even dicht en geniet van je favoriete smaak. Goede chocolade zal altijd een smile op je gezicht toveren, al is het maar voor dat ene rustmomentje. Kijk ondertussen je favoriete serie of pak een goed boek; dit is jouw moment! Met dat ene extraatje: de lekkere bonbon waar je aan toe bent!

Even wat extra aandacht aan jezelf geven is juist zo belangrijk! En daar horen af en toe ook cadeautjes voor jezelf bij. Dat is niet gek, maar juist een moment om van te genieten!

Symptomen van oververmoeidheid

Als je jezelf minder tijd of leuke dingen ‘gunt’, kan het voorkomen dat je jezelf gaat verliezen door vermoeidheid en andere klachten. Soms heb je dat niet eens in de gaten en overkomt het je. Ondanks de signalen van oververmoeidheid, blijf je op de automatische piloot staan en ‘doe je je ding’ zoals je gewend bent. Wat zijn de signalen dat je een stapje terug moet nemen en je jezelf juist eens moet verwennen?

  • Het gevoel van constant moe zijn, je futloos en je energieloos voelen. 
  • Een opgejaagd gevoel; denken dat je alles alleen moet doen.
  • Weinig eetlust.
  • Vreemde en meestal negatieve gedachten ervaren, die je angstig kunnen maken.
  • Je angstig voelen, soms zelfs niet meer de deur uit willen en liever in je veilige thuis blijven.
  • Angstig zijn voor allerlei ziektes of aandoeningen, bij ieder klein pijntje die je voelt.
  • Geen nee kunnen of durven zeggen.
  • Jezelf in elke situatie aanpassen, terwijl dat achteraf niet altijd handig is.
  • Geen aandacht meer aan jezelf geven.
  • Andere mensen graag blij en gelukkig willen maken, maar niet de dingen doen waar je zelf gelukkig van wordt.

Herken je jezelf in bovenstaande symptomen van oververmoeidheid? Welke invloed heb jij zelf op de signalen die je ervaart: zijn er mensen om je heen die je kunnen helpen of heb je toch professionele hulp nodig? Dit is misschien lastig om in te schatten, maar onthoud: denk niet dat jij je aanstelt en dat de vermoeidheidsklachten wel ‘overwaaien’. Denk aan je eigen gezondheid en onderneem actie. Soms moet je uit uit je eigen schulp kruipen en ‘nee’ zeggen tegen dingen die niet goed voor je zijn. Om niet gelijk een taak op je werk over te nemen als die verdeeld moet worden onder je collega’s. En vooral om daadwerkelijk voor jezelf te zorgen.

De eerste stap die je hierin kunt zetten is het accepteren dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Dit is heel normaal en je hoeft je hier helemaal niet schuldig over te voelen of het gevoel te hebben dat jij je moet verantwoorden. Als jij je goed voelt, kun je optimaal functioneren. En daar hoort af en toe een stapje terugzetten bij.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.