100% Handmade!

Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Chocolade bewaren: zó doe je dat!

Hartstikke lekker die (h)eerlijke handgemaakte chocolade van Chocoladebezorgd, maar: hoe moet je eigenlijk chocolade bewaren? Terwijl je oma de bonbons bewaart in de koelkast, je vader ze verstopt onder de bank en je beste vriendin ze open en bloot voor het raam decoreert, vinden wij het tijd dat voor eens en altijd duidelijk is hoe jouw chocolade het langst lekker blijft.

chocolade-bewaren
Side note: onze bonbons zijn zes weken houdbaar, mits je ze op de juiste manier bewaart.

Geen dag om je chocolade lang te bewaren – Loesje

Zó moet je chocolade bewaren:

Als chocolademonsters in hart en nieren, verwachten wij niet dat jouw chocolade lang blijft liggen. Ondanks dat, zijn wij de beroerdsten niet en vertellen wij je graag hoe jij het best chocolade kunt bewaren. Lees en leer!

 1. Bewaar je chocolade niet in de koelkast

Chocolade vindt het niet fijn om op koude en vochtige plekken te vertoeven. Kou en vocht trekken in de chocolade en tasten de structuur en smaak aan. Bewaar je chocolade dus niet in de koelkast of in de badkamer, maar op een donkere droge plek.

2. Bewaar je chocolade niet op een warme plek

Het laatste wat we willen, is dat je chocolade verandert in een vijvertje die je enkel met een rietje nog naar binnen krijgt. Bewaar je chocolade daarom niet op een te warme plek, een temperatuur tussen de 13 en 18 graden is perfect!

3. Houd je chocolade uit de buurt van kaas

Chocolade absorbeert vet-oplosbare stoffen, die ervoor zorgen dat de chocolade een beetje muf begint te ruiken en smaken. Producten die vet-oplosbare stoffen bevatten, zijn kaas, vis en vlees. Zorg dus dat je chocolade ver uit de buurt blijft van deze producten.

4. Bewaar je chocolade in de verpakking

Chocolade heeft een hoog vochtgehalte. Wanneer je chocolade bewaart buiten de verpakking, absorbeert het sneller vocht en dat kan ervoor zorgen dat er een wit laagje ontstaat of dat de chocolade zelfs beschimmelt. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, dus adviseren wij je om je chocolade te bewaren in onze luxe verpakking.

5. Bewaar je chocolade op een donkere en droge plek

Inmiddels weet je dat je chocolade beter niet in de koelkast, in de badkamer of in de buurt van kaas kunt bewaren. Kies liever voor een plek waar het donker en droog is; die verstopplek van je vader klinkt dan opeens zo gek nog niet.


Ontzettende zin gekregen in chocolade?
Stel direct jouw eigen doosje bonbons samen:


Lees meer over onze luxe handgemaakte chocolade:

2 comments

 1. Danielle Maasen

  Hoi, 2 doosjes besteld afgelopen week en ze zijn heerlijk! Maar 1 doosje is om cadeau te geven. Ik heb gelezen hoe ik ze t beste kan bewaren , maar niet hoe lang ik ze kan bewaren. Dat wil ik nog heel graag weten.

 2. Natasja Zanders

  Goedeavond,

  We zoeken een leuk verjaardagscadeautje voor onze medewerkers (50). Klopt het dat er geen vegan bonbons zijn op dit moment? Hoe lang zijn de bonbons houdbaar?

  groet,
  Natasja Zanders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal