Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Wat combineert goed met chocolade?

Wat combineert goed met chocolade? Chocolade is in veel verschillende vormen en smaken te krijgen. Er zijn echter een aantal combinaties te noemen die werkelijk voor een smaaksensatie zorgen. Een aantal combinaties kent iedereen, maar we noemen ook enkele waardoor je verrast zult zijn. 

chocolade smaken combineren

Fruit en chocolade: smullen!

Iedereen kent de combinatie van aardbeien met chocolade: Smullen! Maar wist je dat in chocolade gedompelde peren en mango’s net zo lekker kunnen zijn? Het geheim zit in de combinatie, je moet weten welk fruit goed combineert met een bepaald soort chocolade. Vaak trekken tegenpolen elkaar aan, dat geldt ook voor chocola en fruit. 

Hoe puurder en donkerder de chocolade, des te bitterder het zal zijn. Daarom kun je dit het best combineren met zoet fruit zoals aardbeien, peren, mango’s of bananen. Witte chocolade is van zichzelf erg zoet. Je kunt het daarom beter combineren met fruit dat iets zuurder of vlakker van smaak is zoals bessen of citrusvruchten. Ook meloen en passievrucht kan heel goed bij witte chocolade. Twijfel je over de combinatie? Kies dan voor melkchocolade. 

Stel zelf een doosje met uniek smaken samen!

De ideale mix: Noten en chocolade

Het zachte van chocolade en de crunchy bite van noten; een ideale combinatie. Het is echter belangrijk om de juiste noten met de juiste chocolade te combineren. Pinda’s, amandelen, hazelnoten en pecan noten passen bijvoorbeeld heel goed bij donkere chocolade. De smaak van deze noten is iets te overweldigend voor melk- en witte chocolade. Walnoten zijn milder dan pecan noten en passen daarom heel goed bij melkchocolade. Macadamia noten zijn een ideale combinatie met witte chocolade omdat ze erg mild zijn, ze complimenteren als het ware de rijke smaak van witte chocolade.

Verrassende combinatie: Kaas

Kaas en chocolade lijkt een vreemde combinatie, maar bepaalde kazen en chocoladesoorten vullen elkaar heel goed aan. Een lichte en romige kaas past heel goed bij lichte en daarom ook romige chocolade. Je kunt bijvoorbeeld de nootachtige Gruyère kaas heel goed combineren met melkchocolade. De zoetheid van de melkchocolade wordt dan benadrukt door de nootachtige smaak van de kaas zonder dat ze elkaar overheersen. Eet je liever een kaas met een sterkere smaak, zoals geitenkaas of een blauwe kaas? Dan past daar een goed stuk donkere chocolade heel goed bij. De intense smaken zullen elkaar verrijken.

Pure chocolade en zoetigheid

Zoetigheid wordt vaak gecombineerd met chocolade, kijk maar naar alle chocoladerepen in de supermarkt. Daarbij wordt meestal de voorkeur gegeven aan melkchocolade. Melkchocolade en bijvoorbeeld karamel smaken prima samen, maar het is eigenlijk iets te veel zoetigheid bij elkaar. Een combinatie van pure chocolade met een zoete vulling past beter bij elkaar. Het zorgt voor een goede balans tussen zoet en bitter zonder dat het snel teveel wordt.

Chocolade met pindakaas

Deze combinatie is nog niet zo erg bekend in Nederland, maar in andere landen zijn ze er al gek op! De oliën in de pindakaas zorgen ervoor dat het smeltpunt van de chocolade daalt. Hierdoor smelt het geheel heerlijk in je mond en laat het alle smaken vrij op je tong. Deze combinatie wordt dan ook veel toegepast in eigengemaakte brownies en taarten. Het best kun je ongezoete pindakaas gebruiken als je het met melkchocolade wilt combineren. Gezoete pindakaas combineert weer beter met pure chocolade. Het is belangrijk om balans te vinden in de smaakcombinatie.

Chocolade met zoute snacks

Chocolade kun je heel goed combineren met zoute snacks als pretzels, chips en zelfs spek. Dat klinkt misschien vreemd, maar er is een goede uitleg voor. Suiker en zoetigheid geeft ons de energie die we nodig hebben. Daarom is het ook zo bevredigend om iets zoets als chocolade te eten. Wij mensen hebben echter ook zout nodig in ons lichaam om te overleven. Dat is de reden waarom we ook naar zout snakken. Zoute lekkernijen voorzien het lichaam van de nodige zouten, combineer dat met de energie van zoete chocolade en je hebt een ideale combinatie!

Chocolade en koffie voor een ware smaakervaring

Koffie en chocolade gaan hand in hand. De sterke smaken vullen elkaar heel goed aan, zeker als je de juiste soorten met elkaar combineert. Zo past donkere chocolade heel goed bij een sterke blend koffie zoals bijvoorbeeld koffie van Sumatra of Italiaanse koffie.

Hou je meer van een zachtere blend en smaak? Kies dan voor medium gebrande bonen zoals Colombiaanse of Keniaanse koffie in combinatie met melkchocolade. Ben je fan van witte chocolade? Daar passen lichte koffieblends als koffie van Costa Rica of uit Jemen erg goed bij.

Chocolade en wijn

De meest romantische combinatie van chocolade is met wijn. Toch kunnen de smaken elkaar in de weg zitten omdat ze beiden zo intens kunnen zijn. Een stuk donkere chocolade haalt bijvoorbeeld alle smaak weg van een heerlijk lichte wijn, terwijl een droge wijn alle smaak wegneemt van een zoeter chocolaatje.

Je zult dus een goede combinatie moeten vinden om er optimaal van te genieten. In dit geval kun je het best zoetigheid van chocolade combineren met een zoete wijn. Kies daarom bijvoorbeeld voor melkchocolade of zoete donkere chocolade met een dessertwijn of met zoete sherry. Deze wijnen geven een natuurlijke zoetheid die gelijke tred houdt met de zoetheid van chocolade.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.