Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Leuke chocolade variaties die je waarschijnlijk niet kent

vegan-bonbons-bestellen

Als je van chocolade houdt, dan is de kans groot dat je allerlei vormen en soorten van deze lekkernij hebt geprobeerd. Chocolade is dan ook een zeer veelzijdig ingrediënt dat met veel smaken te combineren is. Chocolade bevat ongeveer 1500 verschillende aromamoleculen. Hierdoor heeft het een rijke smaak. Tijdens het maken van chocolade ontwikkelen de meeste chocolades een karamelaroma, het aroma van fruit of een gebrande aroma. Dat is de reden waarom combinaties met chocolade en fruit en/of noten zo goed werken. 

Wanneer we denken aan het combineren van voedingsproducten (foodpairing) dan kennen we allemaal de klassiekers wel. Maar we willen wel eens wat anders proberen toch? Groenten, kaas, azijn en zelfs vlees blijken met chocolade te kunnen combineren. Belangrijk daarbij is het vinden van de juiste soort chocolade. Ben je benieuwd naar leuke chocolade variaties? De kans is groot dat je de onderstaande niet kent. Niet getreurd, ze zijn allen heel goed thuis te proberen! 

Witte chocolade en kaviaar

Heston Blumenthal is een beroemde Britse chef-kok, tv-persoonlijkheid en kookboekenschrijver. Hij wordt beschouwd als een pionier op gebied van koken met de zintuigen, het zogenaamde foodpairing en zijn creatieve gebruik van smaken. Het is dan ook niet gek dat hij stuitte op deze vreemde combinatie. Hij deed dat terwijl hij op zoek was naar een smakelijke combinatie van chocolade met zoute ingrediënten! Deze combinatie klinkt misschien vreemd en onsmakelijk, maar eigenlijk is het niet zo gek dat de ingrediënten een goede combi zijn. 

Kaviaar heeft vette, groene en romige tonen, deze gaan van nature erg goed samen met de romige en karamelachtige aroma’s van witte chocolade. Blumenthal koos echter voor witte chocolade vanwege het visuele aspect, het contrast is dan gewoon mooier. Vanuit oogpunt van smaak had donkere chocolade beter geweest. Dit levert namelijk nog meer smaaksensaties op. De zoute smaak van kaviaar zal de bitterheid van pure chocolade iets wegnemen en tegelijkertijd voor tonen van umami zorgen. 

Passievrucht en chocolade

Chocolade en fruit zijn een geweldige combinatie, dat weet iedereen. De combinatie tussen chocolade en passievrucht zal misschien niet iedereen bekend zijn. De tropische vrucht met zijn friszoete fruitige smaak past echter heel goed bij de fruit aroma’s van chocolade. Passievrucht en chocolade delen nog andere tonen, namelijk die van citrus en bloemen. De roomsmaak van chocolade wordt bovendien gebalanceerd door het zure van passievrucht. 

Chocolade en ui

Ben je op zoek naar een echt leuke chocolade variatie? Wat dacht je dan van chocolade en ui? Dat klinkt waarschijnlijk heel vreemd, maar het smaakt verrassend lekker. Tijdens het bakken van uien worden dezelfde aroma moleculen ontwikkeld als die in chocolade. Door de uien bovendien knapperig te bakken voeg je extra textuur en een gekarameliseerde smaak toe. De ui zorgt bovendien voor een umami-smaak. Wil je deze combinatie wel eens proberen? Strooi dan wat knapperig gebakken ui op een heerlijke chocolademousse.  

Bloemkool en chocolade

Heb je wel eens bloemkool uit de oven gegeten? Dan weet je waarschijnlijk dat deze typisch Hollandse groente tonen van karamel bevatten. Dit doet het erg goed met de karamel en gebrande tonen van cacaopoeder. Als je bloemkool kookt, dat komen er zwavelachtige tonen naar boven, daarom ruikt het zo sterk. Door cacaopoeder over de bloemkool te strooien worden deze zwavelachtige tonen verminderd. De smaak is bovendien verrassend lekker te noemen en weer eens wat anders dan nootmuskaat. 

Chocolade en avocado

Je hebt vast wel eens zelf guacamole gemaakt van avocado. Is het je daarbij wel eens opgevallen dat het vruchtvlees iets weg heeft van banaan? Dit komt door de geurstof in avocado: Ispentylacetaat. Dit is een bananengeur. Dankzij de bananensplit weten we allemaal hoe lekker banaan met chocolade gecombineerd kan worden. Dat komt door de fruitige en groene tonen in banaan. 

De combinatie met avocado is een romige en leuke chocolade variatie die waarschijnlijk niemand verwacht. Een bolletje chocoladeroomijs naast een bolletje avocado in een mooi sorbetglas, dat ziet er bovendien prachtig uit!

Leuke chocolade variaties bij Chocoladebezorgd

Hou jij wel van verrassende en leuke chocolade variaties? Dan ben je bij Chocoladebezorgd aan het juiste adres. Kijk eens in ons assortiment bonbons en chocolade cadeaus! Je zult aangenaam verbaasd zijn over alle smaakcombinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van banaan- karamel, limoen- tijm of kokos- basilicum? Een smaakcombinatie die we besproken hebben bieden wij ook aan, namelijk een bonbon met passievrucht-banaan of mango-passievrucht.

Onze bonbons hebben niet alleen verrassende variaties wat smaken betreft, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Onze eigen chocolatiers doen hun uiterste best om prachtige kleurencombinaties voor onze bonbons te verzinnen. Wist je dat al onze producten met de hand gemaakt zijn van (h)eerlijke chocolade?

Wil je bonbons of een ander chocolade cadeau bestellen? Dit werkt heel eenvoudig via onze website. Als je besteld hebt dan bezorgen wij het chocolade cadeau op het gewenste adres, gewoon in de brievenbus. De ontvanger hoeft dus niet thuis te zijn. 

Heb je vragen over onze producten of over het bestelproces? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, ze zitten voor je klaar

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.