Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Goede voornemens: bonbons verbranden

Calorieën verbranden? Voor iedereen die dacht dat bonbons en goede voornemens niet samengaan: wij hebben (goed) nieuws voor je. Veel mensen starten het nieuwe jaar met een meterslange lijst goede voornemens, waarbij ‘meer calorieën verbanden’ vaak in de top 3 staat. Wat ons betreft schuiven we dat voornemen aan de kant en zetten we daarvoor op de plaats: meer genieten.

calorieën verbranden én bonbons eten

Calorieën verbanden 2.0

Het klinkt misschien wat ver gezocht, maar het is écht waar: door chocolade (suiker) te eten, maakt je lichaam meer endorfine aan. Endorfine staat bekend als ‘geluksstofje’ en is het belangrijkste hormoon dat zorgt voor een euforisch gevoel, een gevoel dat je energie geeft. En voel jij je energiek, dan gaat een rondje hardlopen of een uurtje fitnessen een stuk gemakkelijker. Oftewel: van chocolade word je niet alleen gelukkig, maar het zorgt ook dat je zin krijgt om die calorieën te verbranden. Nu smaakt je favoriete bonbon nóg lekkerder…

Genietmomentje

Dit betekent natuurlijk niet dat eindeloos chocolade eten gezond is voor je… Bovendien zijn onze bonbons niet het soort chocoladesnack dat je binnen 5 minuten opeet; het zijn stuk voor stuk kleine hapjes hemel. Elke bonbon is een genietmomentje, die zorgt dat de tijd heel even stilstaat en je enkel met je gedachten en gevoel op één plek bent: die hemelse handgemaakte bonbon met smeuïge vulling van verse ingrediënten.

Probeer bij het eten van onze overheerlijke bonbons dus altijd even te beseffen wat je proeft. Alsof je een wijntje drinkt wat je nog niet kent. Proef goed, denk erover na en geniet vooral.

Bonbons verbranden

Om toch nog even terug te komen op die goede voornemens: wij hebben de gouden tip voor je. Compenseer een bonbon met een (mini) work-out, die je prima thuis kunt uitvoeren. Chocolade eten én calorieën verbranden: win-win!

1 bonbon = 20 burpees + 40 push-ups
2 bonbons = 5 min. sit-ups + 3 min. jumping jacks + 20 burpees
3 bonbons = 60 burpees + 5 min. squats + 10 push-ups + 3 min. sit-ups
4 bonbons = 5 min. jumping jacks + 2 min. sit-ups + 60 burpees + 100 push-ups
5 bonbons = 100 burpees + 200 push-ups
6 bonbons = 100 burpees + 10 min. squats + 6 min. jumping jacks + 100 push-ups
7 bonbons = 12 min. sit-ups + 200 push-ups + 60 burpees + 10 min. squats
8 bonbons = 10 min. jumping jacks + 4 min. squats + 120 burpees + 200 push-ups
9 bonbons = 15 min. sit-ups + 10 min. jumping jacks + 100 burpees + 20 push-ups
10 bonbons = 120 push-ups + 120 burpees + 15 min. jumping jacks + 25 min. squats

Cardio om bonbons te verbranden

120 push-ups, 120 burpees en dan ook nog eens een kwartier jumping jack en 25 minuten squaten is natuurlijk gekkenwerk. Een geoefende sporter kan dit misschien, maar de doorsnee Nederlander zeker niet. Een alternatief? Cardio! De crosstrainer, het roeiapparaat, een springtouw of het zwembad zijn hulpmiddelen om een lekkere stevige cardiotraining neer te zetten. Kies een apparaat dat past bij jou en neem het er lekker van.

Compenseer die bonbon

Nog een tip: heb je een x-aantal bonbons gegeten? Doe het dan bij de andere maaltijden wat rustiger aan. Schep wat minder op, eet voedsel dat wél vult en weinig calorieën heeft. Producten met veel eiwitten als kwark en kip komen hier uitermate goed voor in aanmerking. Niet aankomen terwijl je elke dag 10 bonbons eet kan prima, alleen is het dan noodzakelijk om ergens anders je calorie-inname laag te houden. 

De gemiddelde vrouw mag zo’n 2.000 kcal per dag eten, terwijl dit getal voor een man op 2.500 ligt. Blijf hier op of maximaal 10% boven en de beweging die jij doet op een dag zal ervoor zorgen dat je niet aankomt. Bonbons eten & een strak lijf! Kan het beter?

Direct bonbons bestellen?

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.