Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Internationale chocoladedag

Hoera, het is Internationale Chocoladedag! Een goed excuus om nog eens een lekker bonbonnetje van Chocoladebezorgd.nl te nemen (niet dat je voor chocolade bestellen een excuus nodig hebt natuurlijk!). Maar waarom valt deze dag eigenlijk op 13 september? En hebben we op 7 juli niet ook al een chocoladedag gevierd? Tijd voor wat choco-facts.

internationale chocoladedag

Happy birthday Milton Hershey

Internationale Chocoladedag valt samen met de verjaardag van Milton Hershey. En dat is niet toevallig, want deze Amerikaan was (en is) een grote naam in de chocoladewereld. Hershey, geboren in 1857, begon zijn carrière in snoep en karamel, maar werd al snel chocolademaker. Chocolade was toen nog voor de ‘happy few’ en behoorlijk duur. Milton Hershey kocht een aantal chocolademachines en ging chocoladerepen aan de lopende band produceren. Zo werd chocolade voor iedereen betaalbaar. Uit eerbetoon werd de geboortedag van Milton Hershey uitgeroepen tot Internationale Chocoladedag.

Tegenwoordig zijn de Hershey’s Kisses in Amerika enorm populaire chocolaatjes in de vorm van een druppel. De chocolade is verpakt in gekleurde folie en moet zeker geproefd worden wanneer men hier is. Veel toeristen nemen de Hershey’s kisses mee naar huis. De chocolade gebruiken ze als souveniertje voor het thuisfront.

Chocolade naar Europa

Op 7 juli is het Wereld Chocoladedag. We vieren dan iets heel anders, namelijk dat op deze dag in 1550 cacao in Europa werd geïntroduceerd. De Spaanse ontdekkingsreiziger Cortés nam het mee uit Mexico, waar cacaobonen werden gebruikt als betaalmiddel en als ‘godendrank’. Al snel werd het recept voor hot chocolate in Europa overgenomen. De chocolade leek echter in de verste verte niet op de traktatie zoals we hem nu kennen: in de zestiende eeuw werd gemalen cacao met warm water en wat kruiden gemengd tot een bittere drank. Zoete chocolade werd pas veel later uitgevonden.

Elke dag chocoladedag

Bij Chocoladebezorgd is het elke dag chocoladedag. Want zeg nou zelf, is er iets lekkerder dan zo’n perfecte, zachte, zoete, smeltende bonbon op je tong? Nee toch!? We delen onze passie graag met jou door de beste chocolaatjes, bonbons en repen te maken. Die zijn niet alleen lekker op Internationale Chocoladedag en Wereld Chocoladedag, maar eigenlijk altijd.

Chocolade bestellen voor Chocoladedag

We bereiden onze bonbons en chocolaatjes met liefde en zorg. Daarvoor gebruiken we echte Belgische chocolade van Callebaut en andere ingrediënten van de beste kwaliteit. Alles is vers, en dat proef je! 

Wil jij chocolade bestellen voor Chocoladedag, een andere feestdag of gewoon zomaar? Kies je favoriete bonbons, onze fijne chocoladeletters of een van onze unieke chocolade cadeaus. Je bestelling wordt direct verzonden.

Fijne Chocoladedag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.