Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Internationale Vrouwendag 2022: wij doen mee

Let op! Actie verlopen. Heel veel dank voor jullie bestellingen! Samen haalden we €300,- op voor UN Women, waarmee we gelijke kansen steunen. Het bedrag doneerden we op maandag 21 maart 2022. 

Op 8 maart 2022 vieren we Internationale Vrouwendag, ook wel bekend als de Dag van de Vrouw. Deze jaarlijks terugkomende feestdag staat in het teken van gelijke rechten, verantwoordelijkheden en vrijheden voor vrouwen. Ieder jaar staat een thema centraal, het thema van Internationale Vrouwendag 2022 is Solidariteit. Ook wij geven aandacht aan deze belangrijke dag, hieronder lees je hoe we dat doen en hoe jij kunt helpen.

internationale vrouwendag bonbons

GIRL POWER

Speciaal voor Internationale Vrouwendag, ontwierpen wij een cadeauverpakking met daarop de tekst: GRL PWR (lees: girl power). De cadeauverpakking gaat om een limited edition doosje van 10 en 15 bonbons, met daarin vijf verrukkelijke smaken. De doosjes zijn verkrijgbaar in onze webshop; een doosje met 10 bonbons bestel je voor €11,95 en een doosje met 15 bonbons voor €16,95. Hartstikke leuk én lekker, maar het beste is: van elk verkocht doosje bonbons, doneren wij €3,- aan een goed doel. 

UN WOMEN

Elke €3,- die wij verzamelen, doneren we aan UN Women: de organisatie van de Verenigde Naties, die opkomt voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Met haar kennis en netwerk werkt UN Women aan lokale projecten in meer dan 90 landen wereldwijd. Belangrijke onderwerpen waarvoor de organisatie zich inzet, zijn:

  • Bestrijding van geweld tegen meisjes en vrouwen
  • Economische onafhankelijkheid
  • Vrouwelijk leiderschap
  • Humanitaire noodhulp
  • Vrede en veiligheid

Het doel van UN Women: in 2030 gelijke rechten en kansen voor vrouwen en meisjes. Niet alleen ontzettend actueel, maar ook passend bij het thema van Internationale Vrouwendag 2022 én een doel waaraan wij heel graag ons steentje bijdragen. 

Vrouwen en meisjes in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt miljoenen mensen, waaronder veel vrouwen en kinderen. UN Women steunt vrouwen in Oekraïne en zorgt voor veilige opvang van vluchtelingen in buurlanden. In het land zelf zorgt de organisatie dat de meest kwetsbare vrouwen, zoals Romavrouwen of vrouwen met een handicap, niet achterblijven in de hulpverlening en de zorg krijgen die zij nodig hebben. Bovendien beschikt UN Women over een netwerk van vrouwenorganisaties- en activisten, die zorgt dat de situatie van vrouwen en kinderen niet wordt vergeten bij besluitvorming rond het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

DIRECT BESTELLEN

INTERNATIONALE VROUWENDAG: GESCHIEDENIS

Op 8 maart 1908 vond een staking plaats van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie. Vrouwen in Chicago en New York protesteerden voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Deze massale staking was de aanleiding voor de eerste Internationale Vrouwendag.

In 1910 vond een internationale vrouwenconferentie plaats in Kopenhagen, waaraan honderd mannen en vrouwen uit 17 verschillende landen deelnamen. Deze dag werd uitgeroepen tot de Dag van de Vrouw, waarna het kiesrecht centraal kwam te staan. In de jaren daarna vonden steeds vaker en in steeds meer landen demonstraties plaats op 8 maart. Met de opkomst van de feministische beweging in de jaren 60, werd de belangstelling voor een internationale vrouwendag steeds groter. Zo werd in veel landen 8 maart gedoopt tot de Dag van de Vrouw. Toen in 1978 ook de VN deze feestdag erkende, kreeg Internationale Vrouwendag ook betekenis in Nederland. 

Bron: Amnesty International

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.