Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Trick or treat: griezelig lekkere Halloween chocolade

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen; Halloween! Het feest is in Nederland aan een enorm opmars bezig. Rond Halloween hangen de etalages vol met spinnenwebben, helse en oranje pompoenen. Ook in de snoep, chocolade en andere zoetigheid draait men overuren wanneer het feest in aantocht is. Heel erg leuk natuurlijk, maar wat is Halloween precies? En waarom hoort er bij Halloween een lekkere traktatie? Dat gaan we vertellen in dit artikel!

Keltische traditie op 31 oktober

Halloween komt eigenlijk voort uit twee culturen: de oude Kelten vierden op 31 oktober Samhain, oftewel oudjaarsavond. Ze geloofden dat op die avond de deur naar de onderwereld openging, waardoor gestorven zielen naar buiten kwamen die op zoek gingen naar een nieuw lichaam. Dit verklaart waarom Halloween gekoppeld is aan griezelige items zoals skeletten en heksen. Later werd Samhain samengevoegd met de Christelijke feesten Allerzielen en Allerheiligen (‘All Hallows’) tot Halloween.

Trick or Treat

Waar de gewoonte ‘trick or treat’ (vrij vertaald: ‘snoeperijtje of plagerijtje’) vandaan komt is onbekend. Het gebruik is overgewaaid uit Amerika, waar kinderen op 31 oktober ’s avonds met een lampion langs de deuren gaan en om snoep vragen. Het lijkt een beetje op onze Sint Maarten-traditie, alleen zijn de kinderen op Halloween verkleed als heks, spookje, monster of in een andere griezelige outfit.

Chocolade doodshoofden, chocolade spookjes

Als je dan toch snoep uitdeelt op Halloween, dan is het natuurlijk wel zo leuk om een beetje in de griezelsfeer te blijven. Daarom hebben we bij Chocoladebezorgd.nl speciale Halloween chocolade ontworpen; griezelig lekkere bonbons in de vorm van doodskoppen en spookgezichten. De Halloween bonbons zijn hartstikke leuk om uit te delen aan de deur, mochten ze komen trick-or-treaten. Of om van te snoepen op je eigen Halloweenfeestje, bijvoorbeeld als je een horrorfilm kijkt!

halloween chocoladeHalloween chocolade als relatiegeschenk

Zo’n lekker doosje Halloween chocolade kun je trouwens ook prima laten bezorgen als relatiegeschenk. Met de unieke Halloween bonbons val je zeker op bij de klant, want die wordt op 31 oktober nog niet overstelpt met Sinterklaas- of kerstgeschenken. Wij sturen de Halloween chocolade graag voor je op, uiteraard feestelijk verpakt en eventueel voorzien van een persoonlijke boodschap.

Halloween bonbons bestellen

Ons Halloween chocolade assortiment bestaat uit chocolade doodshoofden en chocolade spookjes. De bonbons zijn verkrijgbaar met verschillende vullingen, zoals koffie, whisky, vanille en hazelnoot honing. Halloween valt – zoals ieder jaar- op 31 oktober. Bestel je Halloween bonbons uiterlijk twee werkdagen van te voren, dan weet je zeker dat je deze huiveringwekkende chocolaatjes op tijd in huis hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.