Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

De 10 leukste chocolade ingrediënten

Wie is er nou niet gek op chocolade? In de categorie zoetigheden is chocolade veruit het meest geconsumeerde product. Maar welke ingrediënten zitten er eigenlijk in chocolade? In dit blog leggen we uit welke ingrediënten er standaard is chocolade zitten, maar geven we je ook de 10 leukste chocolade ingrediënten. Ingrediënten die ervoor zorgen dan je de chocolade niet snel meer vergeet.

Verjaardag

Welke ingrediënten zitten er in chocolade?

Als je wilt weten welke ingrediënten er in chocolade zitten, dan is dit allereerst afhankelijk van de soort chocolade. Pure chocolade bijvoorbeeld bevat cacaomassa, cacaopoeder, cacaoboter en wisselende hoeveelheden suikers. Als je kijkt naar melkchocolade, dan zitten hier dezelfde ingrediënten in als in pure chocolade, maar dan is er melk of melkpoeder toegevoegd. Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, melkproducten en suikers. Over het algemeen worden aan alle drie soorten chocolade aroma’s toegevoegd, zoals vanille. Om de vloeibaarheid van de chocolademassa te verbeteren worden er soms ook emulgatoren aan de chocolade toegevoegd.

Dan heb je ook nog rauwe chocolade. Deze soort chocolade wordt bereid bij lagere temperaturen, waardoor het meer antioxidanten behoudt. Tot slot heb je Ruby chocolade. Dit is een soort chocolade die wordt gemaakt van Ruby cacaobonen en heeft een roze kleur.

Welke stoffen in chocolade geven je een blij gevoel?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar wat er precies in chocolade zit dat je een gelukkig gevoel geeft. Tot nu toe zijn er verschillende meningen over. Er zijn onderzoekers die suggereren dat het komt door tryptofaan. Tryptofaan wordt gebruikt bij het aanmaken van reotonine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor een geluksgevoel. Echter, tryptofaan is in zulke kleine hoeveelheden aanwezig, dat het bijna onmogelijk lijkt dat het ervoor zorgt dat de serotonine productie verhoogt. Tot op heden is dit dan ook nog niet wetenschappelijk bewezen. Wat er ook in chocolade zit is phenylethylalanine. Deze stof is ook in kleine hoeveelheden aanwezig, dus het is niet duidelijk welke stof nu precies verantwoordelijk is voor het geluksgevoel.

Zin in bijzonder(e) lekkere bonbons? Stel jouw doosje zelf samen!

Cacaomassa, cacaoboter & cacaopoeder

Uit de cacaoboon worden cacaoboter en cacaopoeder gewonnen. Cacaobomen groeien voornamelijk in Latijns-Amerika, West-Afrika en Zuidoost-Azië. Je kunt niet direct chocolade maken van een cacaoboon, daar gaat nog een heel proces aan vooraf. Eerst moeten de bonen verwerkt worden, dit gebeurt middels een fermentatieproces. Ze worden gedroogd, gereinigd en vervolgens gebrand. Als de bonen gebrand zijn worden ze gedopt en gezeefd met een speciale machine. Je houdt van alleen de cacaonib over, dit is de eetbare kern van de cacaoboon. De cacaonibs gaan door een speciale brander; hierbij komen de herkenbare chocolade aroma’s vrij. Tot slot worden de bonen vermalen tot een stroperige cacaomassa. Cacaoboter wordt uit de cacaomassa gehaald door middel van persing. De massa die overblijft wordt gebruikt voor cacaopoeder.

Melkchocolade ingrediënten

Melkchocolade wordt gemaakt van cacaoboter, cacaomassa en suiker. Melk of melkproducten worden hier aan toegevoegd. Denk dan bijvoorbeeld aan gecondenseerde melk of melkpoeder. Wettelijk is vastgelegd dat melkchocolade minimaal 25% aan droge cacaobestanddelen moet bevatten.

Witte chocolade ingrediënten

Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, melk of melkproducten, en suikers. Om de smaak extra te verfijnen worden er aroma’s aan toegevoegd. Wettelijk gezien mag witte chocolade deze naam dragen als er minimaal 20% cacaoboter, 14% droge melkbestanddelen en 3.5% melkvet in zit.

Bijzondere ingrediënten voor chocolade

Hoewel pure-, melk-, of witte chocolade van zichzelf al heerlijk is, zijn er veel chocolatiers die bijzondere smaken toevoegen aan hun chocolade. De 10 lekkerste chocolade ingrediënten hebben we voor je op een rijtje gezet:

  1. ADVOCAAT VANILLE
  2. MANGO, GEMBER & CITROENGRAS
  3. MATCHA, GROENE APPEL & MUNT
  4. BANAAN KARAMEL
  5. BESCHUIT MET BLAUWE MUISJES
  6. BASTOGNE FRAMBOOS
  7. BESCHUIT MET ROZE MUISJES
  8. TROPISCH FRUIT
  9. MACADAMIA KROKANTE RIJST
  10. AARDBEI MOJITO

Deze bijzondere chocolade ingrediënten maken de chocolade tot een ware smaaksensatie!

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.