Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Libido verhogen met chocolade: feit of fabel?

Het komt je vast bekend voor: na een vermoeiende dag, ben je wel toe aan een pikant avondje. Helaas denkt je partner daar anders over…Werkt dan dat ene stukje chocolade om allebei in de mood te komen? 

libido verhogen met chocola

Je libido verhogen met chocolade: zo werkt dat

Fenylalanine

Een ietwat technisch verhaal, maar zeker de moeite waard als jij wilt weten of je met chocolade je libido kunt verhogen. Chocolade – of de cacao in chocolade – staat bekend als zinnenprikkelend middel, die ervoor zorgt dat jouw libido een boost krijgt. In chocolade zit het stofje fenylalanine: een liefdespeptide dat je lichaam zelf in kleine hoeveelheden aanmaakt. Wanneer je chocolade eet, schiet de productie van dit stofje omhoog. Het resultaat hiervan zijn extra veel vlinders in je buik.

Ook kan fenylalanine ervoor zorgen dat de aanmaak van lichaamseigen neurotransmitters (dopamine en serotonine) wordt gestimuleerd. Dopamine is betrokken bij het beloningssysteem van de hersenen en is medeverantwoordelijk voor een verliefd gevoel. Cacao bevat tryptofaan en dit bevordert het stimuleren van serotonine. Serotonine heeft een belangrijke rol in je lichaam en heeft onder andere invloed op je stemming. Een tekort aan dit stofje kan leiden tot depressie, lusteloosheid en voortijdige zaadlozing (dus mannen, een goed excuus om onze bonbons te bestellen!).

Conclusie

Moraal van het verhaal: kun je met chocolade je libido verhogen? De fenylalanine die in chocolade zit wordt grotendeels al afgebroken voordat het bij de hersenen komt. Wel is het zo dat in pure chocolade meer cacao zit en dus ook meer fenylalanine. Helaas is er nog geen wetenschappelijk bewijs dat chocolade een seksueel prikkelend effect heeft. Het liefdesgevoel is nu eenmaal complex. Eén ding is zeker: van chocolade (en vooral van onze sensationele bonbons), word je in ieder geval vrolijk. En wie vrolijk is, heeft toch vaak meer zin in leuke dingen. Laten we seks in het rijtje ‘leuke dingen’ plaatsen en dan zijn we er eigenlijk al: ja, met onze chocolade kun jij zeker je libido verhogen!

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.