Vandaag voor 12:00 uur besteld, betekent morgen in huis*

Onze culinaire zoektocht naar chocolade in Vietnam

Onze culinaire zoektocht naar chocolade in Vietnam
2 augustus 2018 Chocoladebezorgd.nl
Door Inspiratie
marou chocolade

Afgelopen zomer reisden we af naar het mooie Vietnam. Een prachtig interessant en divers land met een rumoerige recente geschiedenis. Maar ook een land met mooie stranden, bijzondere natuur en natuurlijk heerlijk eten. Dat heerlijke eten was voor ons de reden om af te reizen naar dit mooie diverse land. Want Vietnam staat bekend om zijn heerlijke koffie en verse springrolls. Maar in Vietnam groeien ook cacaobonen waar je chocolade van kunt maken. Dat dachten Vincent Marou en Sam Maruta ook. Samen zijn ze in Vietnam het bean to bar concept gestart en maken nu chocolade van Vietnamese cacao bonen.

Marou Chocolate

Vietnam staat niet echt bekend als een groot chocoladeland. Maar in de 19e eeuw brachten Franse missionarissen cacao naar Vietnam. Het was niet direct een succes en pas in de begin jaren 90 werd er geïnvesteerd in de cacao industrie. Deze investeringen waren voornamelijk bedoelt voor de export om elders van de bonen chocolade te maken. Vincent en Sam vonden het maar raar dat er in Vietnam zo weinig mee werd gedaan. Zo bedachten ze het bean to bar concept in Ho chi Minh welke in 2011 is opgericht. De chocolade makers van Marou Chocolate werken nauw samen met de boeren, waardoor ze efficiënt kunnen werken en gelijktijdig de lokale gemeenschap en boeren kunnen ondersteunen. Zowel in Ho Chi Minh als in de hoofdstad Hanoi vind je een winkel. Het leuke aan deze winkels is dat ze hier ter plekke chocolade maken. Zo kun je het hele proces van boon tot chocolade reep volgen. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een heerlijke chocolade reep of een doosje bonbons en kun je genieten van een vers gezet kopje Vietnamese koffie met een chocolade taartje.

Adres Marou Chocolate Ho Chi Minh: 69 Calmette, Phường Nguyễn Thái Bìn, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam
Adres Marou Chocolate Hanoi: 91A Thợ Nhuộm, Trần Hưng Đạo, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

Marou Chocolate

Bron: https://marouchocolate.com/

De chocolade repen van Marou

De chocoladerepen van Marou zijn de onderscheiden in 5 verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een provincie waar de cacaobonen vandaan komen. Zo heeft bijvoorbeeld het weer een enorme invloed op de smaak van de chocolade. Droogte heeft de neiging om scherpe citrus aroma’s te tonen, terwijl zware regenval fruit en kruidenaroma’s tot bloei brengt. Wij hebben de repen geproefd en vonden ze stuk voor stuk erg lekker.

Wil je deze chocolade smaken zelf ervaren? Laat dan hieronder een reactie achter en wie weet maak jij kans op de 6 chocoladerepen van Marou.

Nooit meer acties of leuke artikelen missen? Gewoon eenvoudig via e-mail.

 

0 reactie

  1. Jenni Kerrone 2 maanden geleden

    Would love to try these! I think it’s a great idea to have chocolate from different areas wrapped in different colours. Easy to pick your favourite…. after tasting them all of course!

  2. Eline 2 maanden geleden

    Lieve Chocoladebezorgd,

    Wat een gaaf concept! Een Bean to bar winkel zou ik graag eens willen bezoeken. Leuk ook om het hele proces van boon tot chocoladereep te kunnen volgen. Ik zou er dolgraag een willen proberen!

    Groetjes,
    Eline

  3. Marleen 2 maanden geleden

    O wat leukk,
    Ik hou echt heel erg van die chocolade die niet standaard is zoals puur ofzo maar met een gekke twist eraan! Deze chocolade lijkt me zó lekker en de verpakking is echt heeeel mooi..
    Super leuk concept!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*