Marou Chocolate
Vietnam staat niet echt bekend als een groot chocoladeland. Maar in de 19e eeuw brachten Franse missionarissen cacao naar Vietnam. Het was niet direct een succes en pas in de begin jaren 90 werd er geïnvesteerd in de cacao industrie. Deze investeringen waren voornamelijk bedoelt voor de export om elders van de bonen chocolade te maken. Vincent en Sam vonden het maar raar dat er in Vietnam zo weinig mee werd gedaan. Zo bedachten ze het bean to bar concept in Ho chi Minh welke in 2011 is opgericht. De chocolade makers van Marou Chocolate werken nauw samen met de boeren, waardoor ze efficiënt kunnen werken en gelijktijdig de lokale gemeenschap en boeren kunnen ondersteunen. Zowel in Ho Chi Minh als in de hoofdstad Hanoi vind je een winkel. Het leuke aan deze winkels is dat ze hier ter plekke chocolade maken. Zo kun je het hele proces van boon tot chocolade reep volgen. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een heerlijke chocolade reep of een doosje bonbons en kun je genieten van een vers gezet kopje Vietnamese koffie met een chocolade taartje.
Adres Marou Chocolate Ho Chi Minh: 69 Calmette, Phường Nguyễn Thái Bìn, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam
Adres Marou Chocolate Hanoi: 91A Thợ Nhuộm, Trần Hưng Đạo, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam
De chocolade repen van Marou
De chocoladerepen van Marou zijn de onderscheiden in 5 verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een provincie waar de cacaobonen vandaan komen. Zo heeft bijvoorbeeld het weer een enorme invloed op de smaak van de chocolade. Droogte heeft de neiging om scherpe citrus aroma’s te tonen, terwijl zware regenval fruit en kruidenaroma’s tot bloei brengt. Wij hebben de repen geproefd en vonden ze stuk voor stuk erg lekker.
Wil je deze chocolade smaken zelf ervaren? Laat dan hieronder een reactie achter en wie weet maak jij kans op de 6 chocoladerepen van Marou.