We vertellen je graag alles over onze werkwijze: we delen met je hoe we onze bonbons maken, hoe we ze zorgvuldig verpakken en wat je kunt verwachten van ons bedrijfspand.
Een uniek concept
Inmiddels is menig chocoladeliefhebber bekend met ons unieke concept: je eigen doosje bonbons samenstellen en versturen naar de brievenbus van de ontvanger.
Een ambachtelijk proces, van grondstof tot de uiteindelijke verzending. Hier vertellen we je alles over onze werkwijze: hoe we onze bonbons maken, op welke manier we jouw bestelling verzendklaar maken en wat er precies gebeurt in ons bedrijfspand.
Op de foto hierboven zie je het mouleren van de bonbons.
Zo maken we de bonbons
Het productieproces van onze bonbons verloopt op ambachtelijke wijze. De eerste stap is het kleuren van de mal waarin we de bonbons maken; dat gebeurt met de hand en met verantwoorde verfkleuren, die onschadelijk zijn voor mens en milieu.
Stap twee is het aanbrengen van het buitenste chocoladelaagje van de bonbon; dit noemen we mouleren. We gieten een laagje eerlijke Belgische chocolade in de gekleurde mal, zodat het “jasje” van de bonbon ontstaat.
Nu is het tijd om de bonbons te vullen. Onze chocolatiers gebruiken de beste ingrediënten om heerlijk zachte vullingen te maken, die passen bij het uiterlijk van de bonbon. Deze vullingen gaan in een spuitzak, waarmee we de bonbons vullen.
Als de bonbons gevuld zijn, kunnen we ze afstrijken. We gieten opnieuw een laagje chocolade over de mal en strijken deze af met een chocoladeschraper, zodat de vloeibare chocolade in de mal enkel achterblijft als bodem van de bonbons.
De bonbons zijn nu klaar om te lossen: dit betekent dat we de bonbons uit de mal slaan, zodat ze klaar zijn voor het inpakken.
Op de foto hierboven zie je het luxe vloeipapier met daarbovenop het smakenboekje.
Zo verpakken we jouw bestelling
Zodra jij jouw chocoladebestelling afrondt in onze webshop, komt deze terecht bij onze choco-inpakkers. Met veel liefde en alle zorgvuldigheid, maken zij jouw cadeautje compleet. Onze werkwijze begint bij het zwarte cadeaudoosje; hierin komt een luxe vloeipapiertje, die van de bonbons een cadeautje maakt. Daarin zit de blister, aangepast voor het aantal bonbons dat jij selecteert.
De basis is klaar: nu is het tijd om de handgemaakte bonbons toe te voegen. Op een lange werktafel stallen we alle – ruim 25 verschillende smaken – bonbons uit. De choco-inpakkers gaan met jouw doosje langs de tafel om de door jou gekozen smaken te pakken.
Als het doosje compleet is, verzegelen we het vloeipapier met een goudkleurige sticker. Dan voegen we een smakenboekje toe en kan de deksel op het doosje.
De laatste stap van het verpakking is de cadeauwikkel die om het doosje komt. Ook dit gebeurt handmatig, net als het toevoegen van het kaartje voor de ontvanger.
Nu is jouw bestelling compleet en kunnen we deze klaar maken voor verzending.
Ons bedrijfspand
Sinds 2020 heeft Chocoladebezorgd haar eigen bedrijfspand; gloednieuw en voorzien van de moderne gemakken van deze tijd. Bovendien is ons bedrijfspand helemaal duurzaam, daar vertellen we je hier meer over.
Op dit moment is dit de eerste én enige Chocoladebezorgd-locatie, waar alles gebeurt: van administratie en marketing tot de productie en het verzenden van onze producten.
Het bedrijfspand kent verschillende ruimtes, die we verdelen met moderne glazen wanden. Zo zijn we letterlijk transparant en creëren we veel daglicht, dat werkt toch een stuk prettiger. Op de begane grond van het pand vind je een (koffie)bar, showroom, de productieruimte, de inpakruimte en een magazijn. Op de bovenverdieping bevinden zich kantoren en een plek waar we gezellig samen kunnen lunchen.