Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Te warm voor chocolade

Warm hè! Dat vinden onze bonbons en andere chocolaatjes ook. Die doe je geen plezier met een temperatuur boven de 28 graden Celsius. Sterker nog, daar worden ze minder lekker van. En omdat we bij Chocoladebezorgd uitsluitend topkwaliteit leveren, verzenden we bij temperaturen boven de 28 graden Celsius even geen chocolade. Bij temperaturen tussen de 25 en 28 graden versturen wij jouw chocolade in een extra verkoelend jasje. Wil je toch chocolade bestellen, dan kan dat natuurlijk, alleen wordt je pakketje later opgestuurd.

Een cacaoboom is geen chocoladereep

Eigenlijk best vreemd dat chocolade zo gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Cacaobomen groeien nota bene in een tropische omgeving. Je zou dus denken dat chocolade juist gewend is aan de warmte. Maar een cacaoboom is iets heel anders dan een reep chocolade. Zodra de cacaobonen eenmaal gebrand, gemalen en gemengd zijn met cacaoboter, suiker en andere toevoegingen, moet je er voorzichtig mee omgaan. Door een te hoge (of te lage) temperatuur kan er zich namelijk een witte waas vormen op het oppervlak van de chocolade. Dit wordt een ‘bloem’ genoemd.

Wit uitgeslagen chocolade

Een bloem op chocolade kan ontstaan als de chocolade te warm wordt. Dat komt omdat de vetdeeltjes in de chocolade smelten. Als de bonbon of reep later weer afkoelt, ontstaan er vetkristallen waardoor de chocolade wit uitslaat. Op zich kun je chocolade met een witte waas gewoon eten. De kwaliteit is dan echter wel een stuk minder geworden. Je proeft bijvoorbeeld een vettig laagje aan de buitenkant van de chocolade of de textuur is wat korreliger geworden.

 

Chocolade bewaren bij warm weer

De kwaliteit van chocolade blijft het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden. In menig huiskamer is het ’s zomers een stuk warmer. Hoe kun je chocolade het beste bewaren als het warm is? Als we je een tip mogen geven: bewaar chocolade bij voorkeur niet in de koelkast. Als de chocolade te koud wordt, kan er namelijk ook een witte waas ontstaan. Bovendien neemt chocolade vrij makkelijk de geurtjes op van andere etenswaren die je in de koelkast hebt liggen. Het laatste wat je wil, is een bonbon die naar Franse kaas of cervelaatworst smaakt. Wel doen:

  • Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
  • Ben je een echte chocoladeliefhebber, investeer dan in een speciaal chocoladeklimaatkastje. Dit kastje zorgt voor een constante en ideale temperatuur en luchtvochtigheid. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat.
  • Heb je bonbons met verse slagroom in huis en is het echt heel erg warm, dan moet je deze wel in de koelkast bewaren. Verse room bederft snel.

Nog beter is het natuurlijk om bonbons en chocolade helemaal niet te bewaren. Chocolade bestellen en daarna direct opeten is de beste (en lekkerste) methode!

Chocolade bestellen bij warm weer

Chocolade laten bezorgen in tijden van mooi en soms zelfs tropisch weer kan een risico zijn. Jouw cadeau of traktatie aan een ander of jezelf kan door de warme weersomstandigheden smelten en/of beschadigd raken. Dit wil jij niet, maar wij ook zeker niet. Daarom hebben we een mooie oplossing bedacht. Je kunt namelijk uw bestelling door ons laten beschermen met een koel jasje. Wij stoppen een koelelement bij jouw chocola zodat deze niet zal smelten.

Hoe dat precies gaat? Tijdens het voltooien van de bestelling kan je deze optie zelf selecteren. We raden aan om bij temperaturen van 25 graden Celsius of hoger deze optie te gebruiken. Zo weet je zeker dat de chocolade in de juiste staat arriveert. Wij zorgen ervoor dat de bestelling koel wordt verzonden en tijdens de reis naar jouw adres ook koel blijft.

One comment

  1. Dit zijn nuttige tips die ik van jullie kreeg over het bewaren van chocolade.
    Zodra het minder warm is kom ik zeker bij jullie kijken naar al dat lekkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.