Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Lekker duurzaam: zo kun je onze verpakking recyclen

Recyclen: we vinden het steeds belangrijker om onze aarde te beschermen. Veel mensen zijn daarom bezig met het scheiden en op de juiste manier opruimen van hun afval. Goed nieuws: ook onze verpakkingen kun je gemakkelijk recyclen of hergebruiken. We timmeren hard aan de weg en blijven optimaliseren op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een meer milieuvriendelijke en plasticvrije samenleving. Help jij ons mee? We vertellen je graag hoe je jouw doosje chocolade kunt recyclen. Lees en leer!

verpakking recyclen

How to: recyclen in 4 stappen

1. Het plastic treetje

Bestel je een doosje bonbons bij ons, dan zitten de bonbons in een plastic treetje in het doosje. Dit treetje zorgt ervoor dat de bonbons op hun plek blijven en niet beschadigen tijdens het verzendproces. Het plastic treetje is een zuivere PE- verpakking, zonder onzuiverheden als etiketten, lijm of andere toevoegingen. Bovendien gebeurt de productie van een zuivere PE- verpakking milieuvriendelijk: er worden geen chemicaliën toegevoegd, het veroorzaakt nauwelijks vervuiling en vraagt weinig energie. Een zuivere PE- verpakking is vrij van zware metalen, halogenen, Cfk’s, fenolen en/ of andere giftige stoffen en daardoor 100% recyclebaar. Het enige wat je hoeft te doen om het afval te recyclen, is het treetje bij het plastic afval gooien.

recyclen - plastic treetje

2. De folieverpakking

Het treetje bonbons ligt in een chique stukje folie, helemaal in onze huisstijl. Veel mensen vragen zich af of je dit nu moet recyclen bij het plastic afval óf bij oud papier. Onze luxe verpakkingsfolie is gemaakt van flinterdun papier en kan dus bij het oud papier terecht.

recyclen - folie

3. Het doosje

Het treetje bonbons en het folie gaan samen in een luxe zwart cadeaudoosje. Het doosje kun je op meerdere manieren recyclen. Als je bonbons op zijn en je wilt het doosje niet bewaren, kun je het doosje recyclen door het weg te gooien bij het oud papier. Een leukere (én meer duurzame) optie is: het doosje hergebruiken. In dit blog zetten we verschillende ideeën op een rijtje.

recyclen - doosje

4. Het verzenddoosje

Jouw chocoladebestelling verzenden wij als brievenbuspakketje met PostNL of als pakketje met DHL. We gebruiken daarvoor verschillende verzenddoosjes, afhankelijk van het aantal producten dat je bestelt. Eén ding is voor ieder verzenddoosje hetzelfde: alle doosjes zijn van karton en mag je opruimen bij het papieren afval.

recyclen - verzenddoosje

We hopen dat je met onze recycle-tips jouw doosje chocolade gemakkelijk kunt recyclen of hergebruiken. Laten we samen de chocoladewereld een stukje duurzamer maken en ons steentje bijdragen aan een milieuvriendelijke leefomgeving voor ons allemaal!

Heb jij tips voor ons om onze verpakking zo milieuvriendelijk mogelijk te maken? Mail dan naar: klantenservice@chocoladebezorgd.nl

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.