Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Wat is de weersverwachting voor Pasen?

Twee vragen die we elkaar ieder jaar weer stellen: op welke datum valt Pasen en wat wordt het weer met Pasen? Tijdens de paasdagen zijn de meeste mensen lekker vrij en willen we graag iets leuks ondernemen. Een beetje zon en een aangename temperatuur zijn daarbij mooi meegenomen, maar helaas staat de weersverwachting voor Pasen nooit vast. Hoe zit dat eigenlijk: waarom verschilt de temperatuur telkens en hoe kan het dat Pasen ieder jaar op een andere datum valt? Wij zochten het uit.

weersverwachting-pasen2022

Het weer met Pasen tijdens de afgelopen jaren

Om maar met de deur in huis te vallen: het is een raadsel wat het weer voor aankomende Pasen gaat doen. De afgelopen jaren maten we verschillende temperaturen rond de paasperiode. Meestal is de maximumtemperatuur rond Pasen tussen de 10 en 15 graden, met een paar uitzonderingen daargelaten. Tijdens Pasen 2019 maten we de hoogste temperatuur tijdens Pasen ooit. Op Eerste Paasdag 2019 maten we een temperatuur van 24,1 graden en op Tweede Paasdag 2019 een temperatuur van 24,8 graden. Dit was de warmste Paasmaandag sinds 1901.

Tijdens Pasen 2021 waren de temperaturen heel anders. Op Tweede Paasdag maten we een maximumtemperatuur van 8,5 graden. Door de stevige wind die op dat moment door Nederland trok, was de gevoelstemperatuur op sommige plekken zelfs onder het vriespunt.

Ondanks dat het moeilijk blijft om een weersverwachting voor Pasen te voorspellen, hopen wij op zonnige paasdagen met een lekkere frisse temperatuur tussen de 10 en 15 graden.

Op welke dag valt Pasen 2022?

Dit jaar valt Eerste Paasdag op zondag 17 april en vieren we Tweede Paasdag op maandag 18 april. Op welke dag Pasen valt heeft te maken met de stand van de maan. Als het volle maan is op de eerste dag van de lente, vieren we Eerste Paasdag op diezelfde dag en Tweede Paasdag op de dag erna. Er is wel een uitzondering: als de eerste dag van de lente op een zondag valt, vieren we Pasen de zondag erna. Op deze manier valt Pasen altijd tussen 22 maart (dit is de eerste dag van de lente) en 25 april. Zo kun je altijd aan de hand van de maancyclus berekenen op welke dagen Pasen valt.  

Wat te doen met Pasen: 5 tips

Het mag gelukkig weer: samen zijn, dus ook samen zijn met Pasen. De meeste mensen zijn vrij met Pasen en ondanks dat we graag tijd met elkaar spenderen, vragen we ons telkens af: wat is er te doen met Pasen? Er zijn veel mogelijkheden om je paasweekend mee in te vullen, wij zetten de vijf leukste uitjes met Pasen voor je op een rij:

1. Paasproeverij

Hoe leuk om met je familie of je vrienden samen een Paas proeverij te organiseren. Dit kan natuurlijk met verschillende producten. Denk aan lekkere zoete gebakjes, hartige hapjes of onze paaschocolade. Het leuke is dat je deze zelf kan samenstellen. Op deze manier is er voor iedereen een lekkere smaak bij. Tip: verzamel je proeverij in een mandje, neem een kleed mee en maak van je proeverij een gezellige picknick!

2. Paasontbijt á la Chocoladebezorgd

Het paasontbijt is in Nederland een echte traditie, waarbij het gekookte ei de show steelt. Heb je geen enkel gekookt eitje weggewerkt tijdens het paasontbijt? Dan word je raar aangekeken. Iedereen mag natuurlijk zelf bepalen hoe hij of zij Pasen viert en dat is mooi, want dat zorgt voor veel verschillende mogelijkheden voor je paasontbijt. Of je nu een simpele boterham met paashagelslag neemt, jezelf helemaal volstopt met gekookte paaseieren óf geniet van een doosje overheerlijke paasbonbons: wij schuiven graag aan!

3. Paasbrunch idee

De welbekende Paasbrunch is natuurlijk ook een heerlijke activiteit om de paasdagen mee in te vullen. Samen aan tafel met je vrienden, de héle (schone) familie of gewoon lekker met jezelf en genieten van al het lekkers dat op tafel staat. Wat er op het paasmenu staat is bijzaak, al mogen onze paasbonbons natuurlijk niet ontbreken!

4. Workshop bonbons maken

Ga je liever een dagje weg met Pasen? Doe eens gek en plan een chocolade workshop met je vrienden of familie. Maak je eigen verrukkelijke chocoladecreaties samen met onze top chocolatiers tijdens een van onze chocolade workshops. Terwijl jij geniet van een heerlijke bonbon en een kopje koffie, kop thee of een glaasje wijn, vertelt onze chocolatier (in konijnenpak) alles over onze chocolade en over Chocoladebezorgd. Na deze inspirerende uitleg, ga je aan de slag met jouw eigen chocoladecreaties, die je na afloop natuurlijk mee naar huis mag nemen. 

5. Paaswandeling

Toch op zoek naar een actief uitje met Pasen? Wat het weer met Pasen ook doet, een frisse neus doet een mens altijd goed. Onze tip: stippel een leuke paasroute uit van bijvoorbeeld 5 of 10 kilometer. Geef je wandeling een extra paas touch en verstop een aantal heerlijke handgemaakte paaseieren van chocolade op de route. Wie verzamelt de meeste paaseieren?

Originele paaschocolade bestellen

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.