Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Welke chocolade smelt het beste?

Wil je chocolade smelten om bijvoorbeeld toe te voegen aan chocoladekoekjes? Dan zul je merken dat je aardig wat chocolade moet smelten. Maar welke chocolade smelt nu het beste? En hoe kun je chocolade het beste smelten? In dit blog vertellen we je er meer over.

Waarom chocolade smelten?

Geeft een recept aan dat je chocolade moet smelten? Dan is dit in de meeste gevallen om de gesmolten chocolade als toplaag te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld pindarotsjes maken, dan is gesmolten chocolade essentieel om de pinda’s bij elkaar te houden. Wil je gesmolten chocolade gebruiken voor koekjes, dan is het puur ter decoratie. Je kunt chocolade op twee manieren smelten; in de magnetron en au bain-marie.

Chocolade smelten in de magnetron

Een manier om chocolade te smelten is in de magnetron. Dit doe je als volgt:

  • Breek de chocolade in kleine stukjes, leg ze in een kom en zet de kom in de magnetron;
  • Zet de magnetron aan op 500 Watt en zet de timer op 25 seconden;
  • Roer de chocolade na de 25 seconden en zet de kom terug als de chocolade nog niet is gesmolten. Doe dit net zolang totdat de chocolade gesmolten is of totdat de chocolade de gewenste temperatuur heeft bereikt. Je kunt hiervoor een suikerthermometer gebruiken.

Het lijkt de makkelijkste optie om chocolade in de magnetron te smelten, maar schijn bedriegt. Chocolade verbrandt namelijk enorm snel, je moet het dus continu in de gaten houden.

Au bain-marie chocolade smelten

Au bain-marie is dé klassieke manier om chocolade te smelten. Dit doe je als volgt:

  • Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hittebestendige kom, zoals glas of aardewerk;
  • Pak een steelpannetje en doe hier een klein laagje water in. Zet de kom bovenop het steelpannetje. Hou er rekening mee dat de kom groter moet zijn dan het steelpannetje; de kom moet de pan goed afsluiten en de bodem van de kom mag niet het water raken;
  • Zet het steelpannetje vervolgens op een laag vuur. Het is voldoende als er een beetje stoom ontstaat, het water hoeft niet te koken. Door de hete damp verwarmt de kom, waardoor de chocolade smelt;
  • Roer de chocolade totdat het de gewenste temperatuur heeft of totdat alles gesmolten is.

Welke chocolade smelt het beste?

In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.

Geen zin in gesmolten chocolade maar een lekkere hapje?

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.