100% Handmade!

Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Zo maken wij jouw chocoladeletter

Nog even en het heerlijk avondje komt er weer aan! Bij Chocoladebezorgd.nl helpen we Sint en Piet natuurlijk graag een handje. En dus draaien we overuren, want de chocoladeletters zijn momenteel niet aan te slepen. Duizenden exemplaren maken we. Allemaal met de hand, want er is niets lekkerder dan zo’n prachtige, ambachtelijke chocoladeletter. Dit jaar is ons assortiment bovendien extra kleurig.

Ruby chocoladeletters

Wees niet verbaasd als je binnenkort een roze letter in je schoentje vindt. We maken dit jaar namelijk ook Ruby chocoladeletters. Deze nieuwe chocoladesoort, die in maart dit jaar door chocoladefabriek Callebaut werd geïntroduceerd, is van nature mooie lichtroze gekleurd. Ruby chocolade heeft een frisse, fruitige smaak maar smelt net zo zacht en romig in je mond als witte chocolade. En zeg nou zelf, is het geen plaatje? Daar gaat Sint dit jaar hoge ogen mee scoren! Maar we hebben natuurlijk ook andere trendy smaken.

Feitjes en letters

In Nederland eten we maar liefst 22 miljoen chocoladeletters per jaar. Dat vinden we bij Chocoladebezorgd.nl niet vreemd, want chocolade is gewoon ook super lekker. Bovendien komen er ieder jaar weer meer soorten bij. Welke smaak het hardst gaat? Dat is zonder twijfel de melkchocolade met zeezout-karamel. Maar ook de chocoladeletters met hazelnoot doen het altijd goed. Overigens worden de letters M en S het meest verkocht. Die S van Sint is trouwens best lastig om te maken. Bij het opspuiten moet je twee keer de bocht om, en hij moet er natuurlijk wel netjes uitzien!

Maak je eigen chocoladeletter

Wil je zelf ook eens chocoladeletters maken? Dat kan! Dit chocoladeletter recept is supersimpel. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 letters: 400 gram pure chocolade in stukjes, 130 gram roomboter, een spuitzak, mixer, eventueel een suikerthermometer en natuurlijk snoepgoed om te versieren. Je maakt je eigen chocoladeletters als volgt:

  • Smelt 265 gram pure chocolade au bain-marie (in een kom op een pan met een bodempje heet water).
  • Haal de kom van de pan zodra de chocolade gesmolten is. Voeg nu de overgebleven 135 gram pure chocolade toe. Dit zal vanzelf gaan smelten en hierdoor koelt de massa af.
  • Klop de roomboter totdat deze lekker luchtig is.
  • Is de chocolade genoeg afgekoeld (moet ongeveer 30 graden zijn), dan kun je het bij de boter gieten. Mix het geheel nog even goed.
  • Giet de chocolademassa in een spuitzak en spuit de letters op een stuk bakpapier. Niet te dun, want dan breken ze. Maar ook niet te dik, want dan lopen ze uit. Tip: teken de letters eerst op het bakpapier.
  • Nu kun je hem versieren met allerlei lekkers, zoals marshmallows, pepernootjes of sprinkles.
  • Laat je eigengemaakte chocoladeletter vervolgens goed (een paar uur!) afkoelen in de koelkast.

Zo maken wij jouw chocoladeletter! Bekijk het filmpje hieronder.

Chocoladeletters bestellen

Heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan, dan kun je natuurlijk ook chocoladeletters bestellen. Wel zo gemakkelijk, en bovendien kunnen we iedere letter van het alfabet voor je maken! Geen probleem dus, als je Quirine, Yassin of Xander een lekkere handgemaakte letter wilt geven. Of als je chocoladeletters met een bedrijfslogo wil bestellen. We verzenden de chocoladeletter in een klein doosje dat is opgevuld met een aantal luchtzakjes. Zo is de kans op een breuk minimaal. Bestel je ze op werkdagen voor 12.00 uur, dan heb je de letter(s) de volgende dag al in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal