Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Zwarte chocolade: De echte liefhebber eet pure chocolade en drinkt koffie zwart!

is pure chocolade gezond

Pure chocolade en zwarte koffie: beide genotsmiddelen komen van bruingebrande bonen en ze hebben een sterke en diepe smaak. Als je de twee combineert, dan zorgen ze voor dubbel plezier!

Het is zeer opvallend dat de twee zo dichtbij elkaar liggen wat genot betreft, het lijkt ook echt zo te zijn dat liefhebbers van zwarte koffie een voorkeur geven aan pure chocolade. Waarom is dit zo en hoe komt het dat de twee zo verwant zijn met elkaar? Eet jij pure chocolade en drink je koffie zwart? In dit artikel duiken we samen in deze krachtige combinatie.  

Het productieproces van pure chocolade en zwarte koffie

Dat koffie en chocolade zo goed gecombineerd kunnen worden ligt geworteld in het feit dat de zaden van beide producten afkomstig zijn van tropische planten. De koffieplant en de cacaoplant worden beide in een band rond de evenaar gekweekt. Dit wordt ook wel de bonengordel genoemd. Dit is een zonnig, warm en vochtig gebied dat daardoor de perfecte groeiomgeving vormt voor koffie- en cacaoplanten. 

Daarnaast doorlopen de twee verschillende bonen een vergelijkbaar productieproces. Dit kan er ook mee te maken hebben dat de twee zo goed bij elkaar passen. Na het oogsten van de zaden van de twee verschillende planten zijn ze klaar voor het volgende proces: Fermentatie. Dit is een chemisch proces dat ervoor zorgt dat organische stoffen worden afgebroken. Het wordt als het ware omgezet in eenvoudiger bewerkbare moleculen. Als de bonen zijn gefermenteerd, dan moeten ze goed worden gedroogd. Hierna volgen nog enkele stappen voordat de bonen gebrand worden. 

Koffiebonen kunnen op verschillende manieren worden gebrand met elk een bepaald gewenst resultaat als donker, medium of licht. Dit geldt ook voor de cacaoboon. 

De smaken van chocolade en zwarte koffie

Niet alleen het productieproces van chocolade en koffie lijken op elkaar, ook de smaken komen dicht bij elkaar. Zo kunnen beide bonensoorten erg in smaak variëren. Dit is vaak afhankelijk van waar de bonen groeiden. Cacaobonen uit Madagaskar smaken bijvoorbeeld scherp maar ook fruitig, bonen uit Mexico zijn eerder aards en nootachtig.  

Elke regio waar cacaobonen worden geproduceerd heeft zijn eigen manier van oogsten en verwerken. Dit draagt bij aan de verschillende smaken. De meest producerende cacaolanden liggen in Afrika. Daarnaast worden er ook in Mexico, Indonesië en zelfs op Hawaii cacaobonen geteeld. 

De verschillen in smaken geldt ook voor koffiebonen. De sterk variërende smaken zijn hierbij ook afhankelijk van het land of de regio waar de bonen verbouwd en geoogst werden. De smaak wordt onder andere bepaald door het klimaat en de bodem waarop de planten groeien. Koffiebonen uit een bepaalde regio kunnen daarom voor een uniek smaakprofiel zorgen. 

Chocolade en koffie bij Chocoladebezorgd

Hou je van pure chocolade en drink je jouw koffie zwart? Dan ben je een purist ten voeten uit. Je hecht waarde aan de bijzondere en unieke smaken waar de cacaobonen en koffiebonen voor zorgen. Chocoladebezorgd heeft enkele heerlijke smaakcombinaties samengesteld waardoor de ware smaken van chocolade en koffie naar boven komen.

Hou je van bonbons? Dan hebben wij twee heerlijke bonbons in ons assortiment, namelijk Koffie en Koffie- Tonkaboon. In deze bonbons komen de unieke smaken van chocolade en koffie samen. Een tonkaboon is een zwarte vlindervormige boon die uit dezelfde regio komt. De smaak lijkt op een mengeling van vanille, amandel, kaneel en kruidnagel en combineert daarom perfect met chocolade en koffie. 

Natuurlijk kun je ook een chocoladehart bij ons bestellen om chocolade en koffie te combineren. Kies dan voor een hart van pure chocolade en laat deze beleggen met goudpoeder, pecannoten en koffieboontjes. Een combinatie voor de echte liefhebber! 

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.