Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Is chocolade vegan?

Is chocolade vegan? Een veganist wil geen dierlijke producten eten. Dat betekent niet alleen geen vlees, eieren of zuivel meer, maar ook andere producten zoals bepaalde koek of zelfs chocolade. Chocola wordt gemaakt van cacaobonen, deze groeien aan cacaobomen. Je zou dan kunnen zeggen dat chocola een geheel plantaardig product is. Het is echter zo dat in het bewerkingsproces van veel chocoladeproducten dierlijke ingrediënten worden gebruikt, zoals melk. Vanwege de vele bewerkingen van en toepassingen met chocolade kun je daarom niet zeggen dat chocolade vegan is. Maar wees niet getreurd als je veganist bent, er bestaat namelijk wel vegan chocolade.  

vegan-bonbons

Wanneer is chocolade vegan?

Chocolade is van zichzelf dus plantaardig. Als je van chocolade houdt en je bent vegan, dan kun je het best op zoek gaan naar een chocolade merk van kwaliteit. Check daarbij de lijst met ingrediënten op de verpakking van de chocola. Kies voor de chocoladerepen die de minste hoeveelheid ingrediënten hebben. Je zult dan ingrediënten tegenkomen als cacao, cacaoboter, suiker en eventuele smaakstoffen als vanille. Ga dus op zoek naar een chocoladereep die zo puur mogelijk is! 

Hoge kwaliteit donkere chocola is een geweldige optie, niet alleen voor veganisten. Donkere chocola is namelijk gezond voor je. Daarom kun je het best op zoek gaan naar chocolade met een cacaogehalte van 50% of meer. Hoe hoger het cacaogehalte, des te meer chocolade erin zit en hoe puurder het product is. Hou je niet van hele donkere chocola? Je zou dan kunnen kiezen voor chocola met iets minder cacao, maar dan met toevoegingen als amandelen of gedroogd fruit als rozijnen en framboos of kruiden als munt. Toevoegingen met noten, kruiden en fruit zijn plantaardig dus altijd geschikt voor vegans. Je zult echter voorzichtig moeten zijn met andere toevoegingen zoals toffee, karamel of truffel, deze bevatten namelijk vaak melk. Niet alle pure chocoladeproducten zijn automatisch vegan. Je zult daarom altijd het label van het product goed moeten controleren op eventuele toevoegingen en vulstoffen. Sommige producenten voegen namelijk melkvet aan de chocolade toe als vulstof. Alle voedingsproducenten zijn verplicht om alle ingrediënten op de verpakking te vermelden. 

Als er geen dierlijke producten zoals melk vermeld staan op de verpakking, dan kun je ervan uitgaan dat de chocolade vegan is. Het hangt dan nog wel af van je eigen overtuiging of je iets als vegan beschouwt. 

Is chocolade vegan?

Niet alle chocolade is vegan, maar we kunnen ook zeggen dat niet elke vegan een veganist is. Veganisme is in principe geen dieet. Een veganist is iemand die overtuigd is dat dieren net zoveel rechten hebben als mensen. Het gevolg is dat hij of zij geen dierlijke producten wil gebruiken. Het dieet is dus een klein onderdeel van veganisme. Tegenwoordig bestaan er echter veel mensen die “vegan” eten vanwege de gezondheidsvoordelen, dan gaat het wel om het dieet. Veganisme bestaat dus in gradaties. De ene veganist zal daarom een chocoladereep als vegan beschouwen als er geen melk in zit. Voor een andere veganist is deze reep echter niet acceptabel, omdat er toch dieren bij het productieproces betrokken waren. De reep bevat bijvoorbeeld honing, geraffineerde suiker of het is gemaakt in een omgeving waar gewerkt wordt met melk of andere dierlijke producten. 

Ben je veganist als overtuiging? Dan is het zaak om altijd goed de ingrediënten in de gaten te houden. Focus op zo puur mogelijke producten, deze bevatten de meeste cacao en de minste toevoegingen. Er bestaan bepaalde chocola merken die specifiek voor vegans ontwikkeld zijn. Eet jij vegan uit gezondheidsredenen? Chocola past dan in jouw eetpatroon omdat het een aantal hele gezonde ingrediënten bevat. Ook dan kun je het best op zoek gaan naar een zo puur mogelijk product. Deze bevatten minder toevoegingen die bovendien als ongezond te boek staan. 

Vegan bonbons bestellen?

Wij hebben alle bonbons die je kan bedenken in ons assortiment. Ook vegan bonbons horen daarbij. Wil jij genieten van een vegan zoetigheidje? Kies dan hieronder een doosje vol genot!

Dierlijke ingrediënten aanwezig in chocolade

Wil je vegan chocolade kopen? Lees de verpakking dan goed en let op de volgende ingrediënten:

  • Melk;
  • Wei (van melk afkomstig);
  • Caseïne (van melk afkomstig);
  • Melkbestanddelen;
  • Lactose;
  • Honing (repen met smaken bevatten dit vaak);
  • Geraffineerde suiker.

Chocolade wordt in Nederland bovendien vaak verwerkt in andere producten zoals bijvoorbeeld hagelslag of vlokken. Deze producten zijn niet automatisch vegan als je de pure variant koopt. Kijk goed op de verpakking of product E-nummer E904 bevat. Dit is een soort lak wat zorgt voor een glanslaagje. Dit wordt gemaakt van luizen. E904 wordt vrijwel nooit gebruikt in chocoladerepen, maar wel in bewerkte producten.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.