Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Tips en ideeën voor leuke relatiegeschenken

Leuke relatiegeschenken; ben je hiernaar op zoek? Een relatiegeschenk kan eigenlijk van alles zijn, het is nogal een breed begrip. Daarnaast is het aanbod ook erg groot. Allerlei cadeaus kunnen onder deze categorie vallen, een kerstpakket, een bos bloemen of een gegrafeerde vulpen. Relatiegeschenken worden gegeven in het bedrijfsleven aan verschillende mensen. Het kan dan gaan om een leverancier, een zakenpartner of aan het eigen personeel. Meestal wordt een relatiegeschenk gegeven als blijk van waardering of als bedankje. Het is tegelijkertijd een mooie gelegenheid om reclame te maken voor het bedrijf, bijvoorbeeld door het logo of de bedrijfsnaam om het cadeau te plaatsen. 

Als bedrijf kun je dus alle kanten op wat relatiegeschenken betreft. Ben jij op zoek naar leuke relatiegeschenken voor jouw bedrijf? Dan is dit artikel speciaal voor jou!

Wat zijn relatiegeschenken?

Je kunt een relatiegeschenk zien als een soort cadeautje van een bedrijf. Het succes van een bedrijf wordt in de meeste gevallen niet bepaald door één persoon. Klanten, leveranciers en medewerkers hebben mede een hand in het succes. Door een relatiegeschenk te geven kun je als bedrijf laten zien dat je waarde hecht aan al deze mensen. Daarnaast kan een relatiegeschenk ook een mooie manier zijn om goede banden aan te gaan of om iemand persoonlijk te bedanken. 

Er bestaan enorm veel mogelijkheden op gebied van relatiegeschenken. Je kunt ze in allerlei soorten en in verschillende prijsklassen kopen. Populaire relatiegeschenken zijn bijvoorbeeld wijn of champagne, bepaalde levensmiddelen of een kerstpakket. Ook voorwerpen die bedrukt kunnen worden zijn erg populair om weg te geven zoals een pen, beker of flesopener. 

Aan wie geef je een relatiegeschenk en waarom?

Een relatiegeschenk kun je aan de volgende mensen geven:

 • Personeel en medewerkers;
 • Zakenrelaties;
 • Leveranciers;
 • Klanten;
 • Andere relaties.

Redenen om een relatiegeschenk te geven:

 • Uit waardering en motivatie;
 • Als een bedankje;
 • Voor reclame en promotie doeleinden;
 • Voor het warm houden van zakenrelaties.

Voor welke gelegenheden is een relatiegeschenk geschikt?

Leuke relatiegeschenken zijn geschikt voor de volgende gelegenheden:

 • Tijdens bepaalde feestdagen zoals het kerspakket;
 • Bij een jubileum;
 • Als je op zakenbezoek gaat;
 • Bij de verjaardag van een zakenrelatie;
 • Als er een groot succes behaald is zoals winst of binnenhalen van grote opdracht;
 • Opening van een nieuw bedrijf, kantoor of filiaal.

Leuke relatiegeschenken kopen? Tips en ideeën

Het kopen van een leuk relatiegeschenk kan nog best lastig zijn. Wat je het best kunt doen is kijken naar het beschikbare budget. Heeft het bedrijf het de laatste tijd niet zo goed gedaan, dan is het misschien verstandig om niet aan relatiegeschenken te doen of om te kiezen voor een goedkope optie. Daarnaast is de reden van geven erg belangrijk. Gaat het om het binnenhalen van een grote klant? Dan kun je best groot uitpakken. Ben je echter van plan om relatiegeschenken te geven uit reclameoverwegingen? Kies dan voor een betaalbare optie. Het geschenk moet als het ware zijn doel bereiken. Door een leuk persoonlijk cadeau zal iemand zich gewaardeerd voelen. Een klein handig hebbedingetje werkt beter als reclamemateriaal. 

Enkele bekende relatiegeschenken zijn het kerstpakket, wijn, fruitmand, een bos bloemen, een cadeaubon, een pen, kleding, een bedrukte mok, een kalender of agenda.  

Een keus maken

Een leuk relatiegeschenk kiezen kan nog er moeilijk zijn. Want wat voor keus maak je? Een standaard cadeau dat iedereen eigenlijk geeft, maar altijd wel gewaardeerd wordt, of iets unieks? De meeste mensen waarderen wel zoiets als wijn, bloemen of een voorwerp met een bedrijfsnaam of logo. Gaat het om een duur relatiegeschenk? Dan zou je kunnen kiezen voor een horloge, elektronica of een diner bij een goed restaurant. Er bestaan verschillende categorieën waaruit je zou kunnen kiezen. Je zou kunnen kiezen voor een categorie die aansluit bij jouw bedrijf, maar dat hoeft natuurlijk niet. Binnen relatiegeschenken vallen de volgende categorieën: Levensmiddelen, kantoorspullen, gereedschap, kalender en agenda, gezondheid, reisartikelen, tijd, vrije tijd, kleding en accessoires, elektronica en muziek. 

Als je een goede keus wilt maken, stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Aan wie ga ik het geschenk geven?
 • Waarom geef ik het?
 • Hoeveel geld wil ik eraan besteden?
 • Wil ik iets unieks of een standaard relatiegeschenk?
 • Welke categorie past bij het bedrijf?

Leuke relatiegeschenken bij Chocoladebezorgd

Ben jij op zoek naar een uniek en leuk relatiegeschenk? Wil je jouw personeel of een relatie verrassen en bedanken? Chocoladebezorgd is gespecialiseerd in het maken van luxe bonbons. Een perfect cadeau om weg te geven als relatiegeschenk. Als onze producten worden met de hand gemaakt, dat zie je en proef je! Bovendien worden onze producten in mooie cadeauverpakkingen verpakt. Voor elke gelegenheid kun je daarom een passend chocolade cadeau vinden.

Het maakt niet uit voor welke gelegenheid je op zoek bent naar een relatiegeschenk. Als kerstcadeau, voor sint, Pasen, een jubileum of als bedankje: bij Chocoladebezorgd vind je het meest unieke assortiment aan chocolade relatiegeschenken! Wij hebben een passend geschenk voor elk thema. Onze producten zijn bovendien handgemaakt en je kunt een persoonlijke boodschap toevoegen. Zo zou je bijvoorbeeld een heerlijke doos bonbons kunnen laten voorzien van jullie bedrijfslogo. Je medewerkers dit jaar verrassen met een origineel kerstpakket? Wat dacht je van een luxe kerstboomverpakking voorzien van 21 overheerlijke bonbons? Wij kunnen de relatiegeschenken direct naar de ontvanger(s) sturen, maar je kunt ook voor het bedrijfsadres kiezen. 

Via onze website kun je onder het kopje zakelijk direct een offerte aanvragen. Heb je een speciale wens of wil je de mogelijkheden met ons bespreken? Onze chocoladespecialisten staan voor je klaar, neem gerust contact op met ons.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.