Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Vegan cadeaus; tips en aandachtspunten

vegan-chocolade

Vegan cadeaus; ben je daar naar op zoek? Steeds meer mensen kiezen ervoor om plantaardig te gaan eten. Sommigen doen dat uit gezondheidsredenen, anderen uit ethische redenen. Een vegan lifestyle kan zeer ingrijpend zijn, zeker als deze persoon geen enkel dierlijk product meer wil eten of gebruiken. Dat betekent veel aanpassingen voor hem of haar zelf, maar ook voor de familie, vrienden en kennissen om deze persoon heen. Zo iets simpels als een cadeau kopen kan dan een lastige opgave zijn, want bijna in alles zit iets dierlijks, zeker als het gaat om voeding. 

Chocoladebezorgd helpt mensen graag, daarom geven wij in dit artikel tips en aandachtspunten voor het kopen van vegan cadeaus. Daarnaast geven we je ook enkele leuke cadeau ideeën voor veganisten. 

Vegan cadeaus kopen; waar moet je op letten?

Oorspronkelijk is een veganist iemand die uit overtuiging geen dierlijke producten wil eten, dragen of gebruiken. Deze persoon doet dit omdat hij of zij overtuigd is van het feit dat dieren net zo veel rechten hebben als een mens. Ze zouden daarom niet gedood of gebruikt moeten worden voor hun vlees, melk of vacht. De laatste jaren is er echter veel ontwikkeling in de vegan wereld. De populariteit is enorm aan het toenemen, waardoor er ook veranderingen gaande zijn. Zo zijn er veel mensen die zeggen dat ze vegan eten, maar dan uit gezondheidsredenen. Een betere term zou dan eigenlijk zijn dat je plantaardig eet. 

Als je een cadeau wilt kopen voor iemand die zich vegan noemt, dan is het daarom belangrijk om te weten in hoeverre zijn of haar overtuiging gaat. Waar stelt degene de grens? Sommigen willen namelijk niets dierlijks gebruiken, ze willen bijvoorbeeld ook geen wol, leer of bepaalde cosmetica dragen. Anderen leggen de grens alleen bij dierlijke voeding. Het beste kun je het gewoon vragen in hoeverre degene vegan is en waar hij of zij de grens stelt.

Het vergaren van de volgende informatie is daarbij belangrijk:

  • Dierlijke voedingsmiddelen: helemaal niets dierlijks of bijvoorbeeld wel honing en/of geraffineerde suikers?
  • Wel of geen dierlijke producten in kleding of accessoires zoals wol, zijde, leer?
  • Wel of geen dierlijke producten in cosmetica en persoonlijke verzorgingsmiddelen? Het wordt steeds minder, maar ook hierin worden dierlijke producten gebruikt.

Wat zijn geschikte cadeaus voor een vegan?

Ben jij op naar leuke vegan cadeaus? Een vegan houdt meestal van dezelfde dingen als ‘gewone’ mensen, ze houden echter ook van dieren. Je kunt daarom gewoon iets kopen voor degene wat jij ook leuk zou vinden. Er bestaat tegenwoordig namelijk van alle producten wel een vegan variant.

Om je te helpen geven we enkele tips voor leuke vegan cadeaus. We hebben ze daarbij in verschillende categorieën ingedeeld:

Kleding

Als je kleding als cadeau wilt geven aan een vegan, dan hoef je eigenlijk alleen maar te letten op het materiaal waar het van gemaakt is. Vermijd daarbij dierlijke producten als wol, zijde en leer. De meeste kleding is tegenwoordig gemaakt van synthetisch materiaal of van katoen. Vooral als je voor winterkleding gaat shoppen moet je even opletten. Een wollen trui is een leuk en heerlijk warm cadeau voor de winter, maar een vegan zal het niet waarderen.  

Accessoires

Wat accessoires betreft hangt het van het product af waar je op moet letten. Kleding accessoires zoals sjaals, mutsen en wanten zijn vaak gemaakt van wol. Daar moet je dus goed voor uitkijken. Wanneer het gaat om tassen, zoals een handtas of weekend tas, zul je moeten opletten of iets leer is of niet. Tegenwoordig bestaan er merken die zich speciaal richten op het produceren van vegan leren tassen. Deze lijken op echt leer, maar ze zijn gemaakt van kunststof of plantaardige materialen. 

Reizen en uitjes

Denk je op veilig te gaan door een reis of uitje cadeau te doen aan een vegan? Ook daarbij zul je bewust een keus moeten maken. Een vegan zal het namelijk niet waarderen als er tijdens de reis of trip dieren worden misbruikt. Met dolfijnen zwemmen in een basin, paardrijden in de bossen, een kamelentocht, een dagje Dolfinarium of een dierentuin? Geen goed idee! 

Er bestaan natuurlijk veel meer mogelijkheden. Een trip of reisje als vegan cadeau zal zeker gewaardeerd worden, zolang dieren maar met rust gelaten worden. 

Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft lijkt de keus voor een leuk vegan cadeau het kleinst, maar juist op dit gebied zijn er steeds meer mogelijkheden. Er komen steeds meer vegan restaurants, er bestaat veganistische wijn en bier en bij Chocoladebezorgd kun je zelfs vegan bonbons bestellen! 

Vegan bonbons bij Chocoladebezorgd

Ben je op zoek naar geschikte vegan cadeaus? Kijk dan eens in ons assortiment bonbons! Onze bonbons zijn allen handgemaakt van de beste chocolade. Voor onze vegan bonbons hebben we bovendien gebruik gemaakt van alleen maar plantaardige producten. Onze vegan bonbons worden weergegeven met twee groene blaadjes. Het gaat om de volgende smaken:

  • Koffie;
  • Kers en rode peper;
  • Kokos en basillicum;
  • Passievrucht en mango;
  • Pinda.

Wil je vegan bonbons bij ons bestellen? Dit werkt heel eenvoudig op onze website. Kies een verpakking en vul deze met vegan bonbons. Hierna kun je een cadeauverpakking kiezen en een eventuele persoonlijke boodschap. Wij verzenden het chocoladecadeau naar het gewenste adres. Het cadeau wordt gewoon bezorgd in de brievenbus, dus de ontvanger hoeft niet thuis te zijn!

Heb je vragen over onze producten of over het bestellen? Neem dan gerust contact met ons op, onze klantenservice helpt je graag! 

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.