Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Wat zijn de voordelen van chocolade?

Chocolade; wie is er niet gek op? Het is een streling voor de smaakpapillen en wordt niet voor niets een ‘zoete zonde’ genoemd. Chocolade wordt gegeten door mannen en vrouwen als opkikkertje of troostvoedsel. Toeristen nemen Belgische chocolade mee naar huis, om zelf te eten of om cadeau te doen aan familieleden en vrienden. Chocolade wordt gegeven aan onze partner op Valentijnsdag, op verjaardagen aan familie en vrienden en zelfs in de zakenwereld is het een geliefd relatiegeschenk. Éen van de grote voordelen van chocolade is dat het gezond is, als je het tenminste puur eet. Het heeft een positief effect op het geheugen, de hartspier, de bloeddruk en je mentale gesteldheid. In dit blog bespreken we daarom alle mooie voordelen van chocolade.

voordelen van chocolade

Welke chocolade is het gezondst?

Chocolade komt in allerlei soorten en maten en verschillende smaken. De basissoorten zijn natuurlijk melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade. Witte chocolade wordt eigenlijk niet echt gezien als chocolade, omdat het geen cacaomassa bevat, alleen cacaoboter. Dat is ook gelijk de reden dat dit type chocolade wit is. Aan melkchocolade wordt melkpoeder toegevoegd. De pure chocolade is (zoals de naam al doet vermoeden) de meest pure chocolade. Dit maakt pure chocolade dan ook tot de meest gezonde soort. Wil je de gezondheidsvoordelen van het eten van chocolade ervaren, kies dan voor pure chocolade

Negen gezondheidsvoordelen van het eten van pure chocolade

Het eten van pure chocolade levert je veel gezondheidsvoordelen op, mits je het met mate eet. We zetten de belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje.

Chocolade verlaagt de bloeddruk

Als je regelmatig pure chocolade eet, dan verminder je het risico op bloedstolsels. Daarnaast gaat het ook aderverkalking tegen en verlaagt het je bloeddruk. In chocolade zit namelijk een stofje die zorgt voor ontspanning van de bloedvaten.

Chocolade zorgt voor een beter humeur

In chocolade zit een stofje genaamd theobromine. Dit stofje werkt opwekkend en heeft dus een gunstig effect op je humeur. Hoe puurder de chocolade is, des te meer theobromine je binnenkrijgt. Daarnaast verhoogt pure chocolade de stof serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Wil je een beter humeur, dan helpt het eten van pure chocolade.

Chocolade is goed voor het hart

Er zitten veel antioxidanten in cacao. Cacao bevat veel polyfenolen, waaronder flavonoïden. Dit alles zorgt ervoor dat wanneer je regelmatig een stukje pure chocolade eet, dat je minder kans hebt op hart-, en vaatziekten, zoals een beroerte, een hartaanval of diabetes. Wist je dat er zelfs meer antioxidanten zitten in pure chocolade dan in groene thee?

Chocolade zorgt voor een beter geheugen

Voeding waar veel flavonoïden in zitten staan erom bekend dat ze een goede werking van het geheugen bewerkstelligen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een hoge dosis cacao toegediend kregen, het beter deden in geheugentesten.

Pure chocolade helpt je te ontspannen

Pure chocolade helpt je om te ontspannen. Heb je veel last van stress, dan helpt het om iedere dag een klein stukje chocolade te eten. De hoeveelheid aan stresshormonen cortisol en catecholamine neemt dan af.

Pure chocolade helpt tegen hoesten

Je zou natuurlijk een hoestdrank kunnen nemen als je veel moet hoesten, maar wist je dat een stukje pure chocolade ook goed helpt? Dit komt door de stof theobromine die in pure chocolade zit. Voor het beste effect moet je zo’n 80 gram aan pure chocolade eten, dit vermindert de hoestprikkel.

Pure chocolade verbetert het leervermogen

De scores tijdens een cognitieve test verbeteren na het eten van pure chocolade. Dit komt door het hoge gehalte flavanolen in cacao. Deze dringen door in de hersengebieden die belangrijk zijn voor het leerproces en het geheugen. Hierdoor verbetert je humeur, je concentratie en je geheugen.

Pure chocolade vermindert stress klachten

In pure chocolade zit magnesium wat stressklachten kan verminderen. Als je voldoende magnesium binnen krijgt verbetert je humeur, kan je beter tegen stress en slaap je beter.

Pure chocolade verhoogt het aantal goede bacteriën

Door het eten van pure chocolade nemen de goede bacteriën in het darmkanaal toe, terwijl de slechte afnemen. Pure chocolade werkt in dit geval als een probioticum. Dit brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee, bijvoorbeeld een bescherming van de hersenen.

Zin gekregen in chocolade?

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.