Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Wanneer is chocolade ontstaan?

Iedereen weet wat chocolade is en veel mensen zijn er gek op! Niet alle mensen weten echter waar chocolade vandaan komt en wat de geschiedenis is van deze lekkernij. In dit blog vertellen we je er alles over.

het ontstaan van chocolade

De geschiedenis van chocolade

Om de geschiedenis van chocolade te beschrijven moeten we terug naar het jaar waarin koning Quetzalcoatl heerste over Mexico; het jaar 900. Niemand weet precies meer wie deze koning was en ook niet waarom hij een legende was, maar één ding is zeker; er was een moment waarop koning Quetzalcoatl moest vluchten. Het verhaal gaat dat hij eeuwen later terugkeerde om zijn troon op te eisen.

In 1519 voorspelden Azteekse astrologen dat er een man zou komen die het volk zou bevrijden. Deze man zou blank zijn met een opvallend wit gezicht en een lange baard. Deze man zou niemand minder zijn dan de reïncarnatie van koning Quetzalcoatl. In de tijd van de Azteken had nog nooit iemand een blank persoon gezien, dus het was onwaarschijnlijk dat het iemand anders was dan koning Quetzalcoatl.

Deze legende is altijd blijven bestaan en in het jaar 1519 arriveerde er inderdaad een blanke man in Mexico, met een lange baard. Iedereen was er dan ook van overtuigd dat deze man de reïncarnatie was van koning Quetzalcoatl. In werkelijkheid was het de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernan Cortes, de eerste blanke man die Mexico ontdekte. Toch leek hij precies op de man die de Azteekse astrologen voorspeld hadden.

Een kostbare lekkernij

In 1519 heerste koning Montezuma II in Mexico. Hij zag dat de voorspelling was uitgekomen en hij overlaadde Cortes met geschenken om hem te bedanken dat hij was teruggekeerd. Hoewel Cortes er geen problemen mee had om al die cadeaus te krijgen, was hij eigenlijk naar Mexico gekomen om mensen te bekeren tot het Christendom. Naar verloop van tijd begonnen de Azteken erachter te komen dat Cortes niet de gereïncarneerde koning Quetzalcoatl was. Cortes wist natuurlijk dat ze er vroeg of laat achter zouden komen en hij besloot om de Azteekse bevolking voor te zijn door koning Montezuma II te arresteren. Hij veroverde daarnaast een groot deel van het koninkrijk en de vele kostbaarheden.

Nu moet je niet direct aan goud en juwelen denken als we het hebben over kostbaarheden. Voor de Azteken was de cacaoboon zeer kostbaar. Cacaobonen waren in die tijd zelfs een wettig betaalmiddel. Chocolade was in de 16e eeuw nog geen delicatesse. Het bestond uit een paar scheppen cacao, wijn, boter, vanille en chilipepers. De Spanjaarden moesten hier niets van hebben, dus het duurde niet lang voordat ze een manier ontdekten waardoor chocolade wel te eten was; door er suiker aan toe te voegen.

Natuurlijk wilden Cortes en zijn reisgenoten het cacao recept geheim houden. Bij hun terugkeer in Europa waren ze namelijk de eersten die chocolade op de markt konden brengen en dat leverde geld op. In die tijd werd chocolade al in veel meer landen verbouwd en werd er ook steeds meer in gehandeld. De prijs van cacaobonen daalde hierdoor enorm. En gelukkig maar, anders zouden we nu nog steeds geen chocolade kunnen betalen! In de 16e eeuw was chocolade namelijk alleen te betalen voor heel rijke mensen.

Tegenwoordig toegankelijk

Gelukkig is chocolade tegenwoordig een stuk toegankelijker en kunnen veel mensen genieten van dit prachtige product. Chocoladebezorgd levert de lekkerste chocolade en bonbons van Nederland waar dan ook af. Bekijk hieronder een paar van onze prachtige producten of kijk eens verder op onze website.

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.