Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Hoeveel calorieën zitten er in chocolade?

Hoeveel calorieën zitten er in chocolade? Dat vraag je je misschien af als je voor je gevoel iets te veel eet van dit heerlijke goedje. Er zijn maar weinig mensen die niet van chocolade houden en ook al heeft het een aantal gezondheidsvoordelen om chocolade te eten, als je er teveel van eet is de kans groot dat je teveel calorieën binnenkrijgt. In dit blog geven we je wat meer inzicht in de hoeveelheid calorieën die in de verschillende chocoladesoorten zitten.

kcal in chocola

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van chocolade?

Laten we eerst beginnen met het positieve nieuws; als je regelmatig een stukje chocolade eet, dan kun je genieten van enorm veel gezondheidsvoordelen. Dit gaat echter alleen maar op als je pure chocolade eet. Des de hoger het cacaogehalte, des te gezonder het stukje chocolade is. Je geniet dus meer van de positieve effecten van chocolade als je een stukje chocolade eet met 70% cacao, dan wanneer er 43% cacao inzit.

Zo is pure chocolade goed voor de hart,- en bloedvaten, verlaagt het je cholesterol en je bloeddruk en word je er ook nog eens vrolijk van. Voor alles geldt echter dat je het met mate moet eten. Eet je teveel chocolade, ook al is het de gezonde variant, dan kun je te maken krijgen met een overschot aan calorieën, waardoor je aankomt in gewicht. Maar hoeveel calorieën zitten er nu in de verschillende soorten chocolade? We zetten het voor je op een rijtje.

Hoeveel calorieën zitten er in pure chocolade?

Pure chocolade is de meest gezonde chocolade variant die er bestaat. Hoe puurder de chocolade is, hoe gezonder het is. Rauwe chocolade is het allergezondst; hier zitten helemaal geen toevoegingen in. Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen die verhit zijn. Dit wordt gedaan door ze te roosteren of ze te verbranden. Als de chocolade verhit wordt komen er schadelijke stoffen vrij, terwijl de goede voedingsstoffen verloren gaan. Bij het maken van rauwe chocolade worden de ingrediënten niet warmer gemaakt dan 46 graden Celsius. De concentratie aan antioxidanten blijft hierdoor in topconditie. Ook bevat een reep rauwe chocolade geen toegevoegde suikers en zijn de vetten die ervoor gebruikt worden over het algemeen natuurlijk. Je kunt er gemiddeld vanuit gaan dat er 539 kilocalorieën zitten in 100 gram pure chocolade. Per blokje van 27 gram zijn dit 27 kilocalorieën.

Hoeveel calorieën zitten er in melkchocolade?

Melkchocolade is de meest populaire chocoladesoort die er bestaat. Het is zoet, romig, heeft een zachte structuur en smelt in je mond. Niet alleen is melkchocolade heerlijk als reep, het kan ook goed verwerkt worden is gebakjes, taart, ijs en andere lekkernijen. Het wordt gemaakt van cacaomassa, cacao boter en suiker, waaraan melk in de vorm gecondenseerde melk of melkpoeder wordt toegevoegd. Melkchocolade moet minstens een cacaogehalte hebben van 32%. In 100 gram melkchocolade zitten gemiddeld 555 kilocalorieën.

Hoeveel calorieën zitten er in witte chocolade?

De heerlijke romige en zoete smaak van witte chocolade zorgt ervoor dat deze chocoladesoort voor veel mensen favoriet is. Witte chocolade heeft haar naam te danken aan de lichte ivoorkleur en het wordt gemaakt van alleen cacaoboter. Dit in tegenstelling tot pure chocolade en melkchocolade, waar ook cacaomassa voor gebruikt wordt.

Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, wat oorspronkelijk afkomstig is van de cacaoboon. Tijdens het productieproces wordt de boter vermengd met suiker, melkproducten en eventueel aroma’s. Witte chocolade moet volgens de EU tenminste 20% cacaoboter bevatten, 14% gecondenseerde melk en 3,5% melkvet. Hoewel witte chocolade veel suiker bevat, wat schadelijk is voor je tanden én je gezondheid, bevat witte chocolade niet veel meer calorieën dan pure chocolade; 541 kilocalorieën per 100 gram.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen in dit blog maakt het qua calorieën niet heel veel uit welke soort chocolade je eet. Wil je echter op een verantwoorde manier met je gezondheid omgaan, dan kun je het beste kiezen voor pure chocolade. Zo kun je genieten van de heerlijkheid van chocolade én profiteren van de gezondheidsvoordelen!

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.