Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Je IQ verhogen met chocolade?

Altijd al willen weten of jij je IQ kunt verhogen met chocolade? Dan hebben wij heerlijk nieuws voor jou! Het is namelijk zo dat je slimmer wordt van chocolade. Geweldig toch?! Hoe dat precies zit, onderzocht een Amerikaanse onderzoeker. Lees en leer!

iq-verhogen

Het onderzoek: je IQ verhogen met chocolade

Merril Elias ontdekte dat mensen die minstens een keer per week chocolade eten, beter scoorden op cognitieve testen. Dit onderzoek duurde maar liefst 40 jaar. Het onderzoek begon in 1970, toen de psycholoog een enorm onderzoek startte. Elias onderzocht de relatie tussen de bloeddruk en het functioneren van de hersenen. In het onderzoek van 40 jaar onderzocht hij meer dan 1.000 burgers van New York volgde. Na een aantal jaren nam de onderzoeker een besluit om ook de eetgewoonten van de burgers te registreren om zo een nog duidelijker beeld te creëren. Het onderzoek toonde aan dat sommige voedingspatronen een effect hebben op de risicofactoren die ze onderzochten.

De uitkomst

Dit was een doorbraak in het onderzoek. De mensen die minimaal een keer per week chocolade aten, hadden een beter visueel of ruimtelijk geheugen en een beter werkgeheugen. Daarnaast toonde het onderzoek aan dat de vaardigheid om abstract te denken een stuk hoger is. Deze vaardigheden komen van pas bij dagelijkse taken zoals het onthouden van adressen en nummers, belangrijke data, maar ook bij het multitasken.

Conclusie: kun je je IQ verhogen met chocolade?

Dan nu, hét antwoord op de grote vraag: kun je je IQ verhogen met chocolade? Uit het onderzoek van Elias blijkt dat het stofje flavanol- dat in chocolade zit- de bloedtoevoer naar je hersenen stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt functioneren. Ook bevat chocolade een goede bron van energie. Dit komt doordat er veel calorieën en een hoog suikergehalte in relatief weinig volume zit.

Wat zijn flevanolen?

In (vooral pure) chocolade zitten antioxidanten die te vinden zijn in de cacao van chocolade. Deze antioxidanten noemen we flavonoïde. Dit stofje (flavanolen) zorgt voor een gunstig effect op het hart en de bloedvaten. Ook kan het stofje in sommige gevallen diabetes voorkomen. Helaas voor ons, zal chocolade nooit een medicijn worden tegen hart- en vaatziekten. Bovendien bevat witte chocolade geen cacaopoeder en dus ook geen flavanolen. Tegelijkertijd bevatten melk en pure chocolade te veel suiker en verzadigd vet om als medicijn te dienen.

Waar staat IQ eigenlijk voor?

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen, het woord ‘IQ’. Maar waar staat IQ voor? IQ staat voor: intelligence quotiënt. In het Nederlands zeggen we: intelligentiequotiënt.

Er zijn testen waarbij je kunt meten of je intelligentie overeenkomt met je leeftijd. Meestal wordt gaan we uit van een gemiddeld IQ van 100. Mocht je hierboven zitten, dan ben je wellicht bovengemiddeld intelligent of zelfs hoogbegaafd. Het gemiddelde IQ van de Nederlandse bevolking ligt op 100, met een standaardafwijking van 15. Dit betekent dat de meeste Nederlanders een IQ hebben tussen 85 en 115.

IQ en EQ: is dat hetzelfde?

Voordat we vertellen of het IQ en het EQ hetzelfde zijn, is het belangrijk om eerst te weten wat deze termen betekenen. Zoals we eerder al uitlegden, staat IQ voor intelligentiequotiënt.  Je EQ noemen we ook wel emotioneel quotiënt en verwijst naar het vermogen van een persoon om zijn of haar eigen emotie te begrijpen én de emoties van de ander. Er bestaat een discussie over IQ en EQ: welke van de twee is het meest belangrijk om succesvol te zijn of worden? Veel mensen vinden dat kennis – en dus je IQ – belangrijker is om succes te behalen in de toekomst, dan het begrijpen en inschatten van emoties (je EQ). Onderzoekers zochten uit of dit ook inderdaad zo is en het tegendeel bleek waar: mensen met een succesvol leven hebben vaker een hoog EQ en een minder hoog IQ.

Je IQ en EQ zijn dus niet hetzelfde. Er zitten verschillen in deze twee termen. Namelijk iemands succes op school hangt af van zijn of haar IQ- niveau, terwijl iemands EQ- niveau iets zegt over hoe succesvol je bent in de praktijk. Iemand met een hoog EQ kan zijn of haar eigen emoties herkennen, beheersen en uitdrukken, maar ook andermans emoties waarnemen en beoordelen. Iemand met een hoog IQ daarentegen, kan juist beter theorie leren, begrijpen en implementeren en beschikt over logisch redeneren en abstract denken.

Is intelligentie erfelijk?

Ons IQ is gemiddeld genomen hoger dan het IQ van onze voorouders. Ook de ‘nieuwe’ generatie heeft weer een hoger IQ dan wij op dit moment hebben. Betekent dat dan dat intelligentie erfelijk is? Hierover bestaan meerdere onderzoeken die uitzoeken of intelligentie inderdaad erfelijk is. Zo concludeerde professor Con Stough van the Swinburne Centre for Human Psychopharmacology van Swinburne University dat intelligentie erg complex is. In zijn onderzoek kwam naar voren dat intelligentie zowel aangeboren- als aangeleerd is en grotendeels wordt bepaald door onze genen en omgeving waarin we opgroeien.

Veel studies en onderzoeken over het IQ, brengen de intelligentie in kaart  van tweelingen. “Wanneer we het IQ van tweelingen met elkaar vergelijken, zijn we in staat om de genetische component op intelligentie in te schatten,” vertelt professor Stough aan een bekend nieuwsblad in Australië. Uit deze blijkt het volgende: ongeveer 70% van het IQ is erfelijk en zo’n 30% wordt bepaald door omgevingsfactoren. De omgevingsfactoren die je intelligentie beïnvloeden zijn onder andere: je gezondheid, genoeg slaap, voldoende beweging, kwaliteit van onderwijs en voeding.

Direct je IQ verhogen?

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.