Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Spiermassa opbouwen met chocolade?

Als mensen op de ‘sportieve tour’ gaan, zijn spieropbouw, spierherstel en vet verliezen belangrijke indicatoren. Vaak gaat dat samen met een aangepast eetpatroon of speciaal voedingsschema. Denk hierbij aan meer of minder eten van bepaalde vleessoorten, eiwitten, vezels en koolhydraten, fruit en zuivelproducten zoals kwark. Nu is dit lijstje nog niet compleet. Wat veel mensen niet weten (of verwachten), is dat pure chocolade prima past in een dieet waarin je spiermassa wilt opbouwen. Hoe dat precies zit, onderzocht een Amerikaanse studie aan de Wayne State University in Detroit.

spiermassa opbouwen met chocolade

Spieropbouw en flavonoïden

In pure chocolade zit het stofje epicatechine. Dit is een organische verbinding en stimuleert de spiergroei op dezelfde manier als dat joggen dat doet. Epicatechine is een unieke flavonoïde en zit in cacao. Flavonoïden behoren tot de bredere groep van phyto-chemicaliën en juist (pure) chocolade zit vol met deze elementen. De epicatechine die in de chocolade zit gaat de strijd aan met myostatine in jouw lichaam. Dit stofje gaat de spiergroei tegen in je lichaam. Dus wil jij graag spiermassa opbouwen? Dan is de bestrijding van myostatine een goed idee en kun je op een sporty dag lekker een stukje chocolade nemen.

Spieren kweken met mitochondriën

Door de epicatechine in chocolade, maken de spieren meer mitochondriën aan. Die zorgen ervoor dat cellen in je lichaam meer energie krijgen en geven een stijging van het aantal cellen dat zuurstof naar de spieren brengt. Mitochondriën zijn dus verantwoordelijk voor onze energieproductie en ongelooflijk belangrijk voor onze gezondheid. Elk van onze cellen bestaat uit duizenden mitochondriën. Hoe meer mitochondriën we in ons lichaam hebben, hoe meer energie je kunt verspreiden in je lichaam en hoe minder stress elk afzonderlijk mitochondrium ondergaat.

Spiermassa opbouwen met eiwitten

Als je aan krachttraining of duursport doet, is het belangrijk dat je lichaam genoeg eiwitten binnenkrijgt. De hoeveelheid eiwitten die iemand nodig heeft, is afhankelijk van de doelen van de sporter en kan variëren van 1,2 tot maximaal 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht per dag. Eiwitten geven je lichaam energie en zijn belangrijk voor de opbouw én herstel van je spieren. In een blokje pure chocolade (7 gram) zit 0,4 gram eiwit. Nu is het niet de bedoeling dat je zoveel chocolade gaat eten tot je aan je dagelijkse hoeveelheid zit, maar je kunt wel zo nu en dan een blokje pure chocolade nemen om je eiwitinname een kleine boost te geven.

Snel resultaat?

Wij mensen zijn een stelletje ongeduldige wezens; het liefst willen wij zo snel mogelijk resultaat zien. Als je naar de sportschool gaat, wil je graag dat je de volgende dag al verschil ziet. Helaas werkt dit niet zo. De tijd die nodig is om spieren op te bouwen, hangt af van een aantal factoren en verschilt per persoon. Iedereen heeft een eigen doel en een andere lichaamsbouw en gewicht. De snelheid van je resultaat gaat samen met trainingservaring, het aantal trainingssessies en je voeding. Wil je graag meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk om je aan het juiste sportschema en dieet te houden. Als dat lukt, kun je zo’n 0,5- 1 kg per maand aan droge spiermassa kweken. Dit klinkt misschien niet veel, maar het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen en realistische doelen te stellen.

Welke training past bij mij?

Het type sport, aantal sportmomenten en bijpassend eetschema dat bij jou past, hangt af  van je persoonlijke doelen. Wil je spiermassa opbouwen, vollere spieren krijgen en meer definitie, zonder dat je vetpercentage omlaag moet? Dan is krachttraining de training die geschrikt is voor jou! Wil je liever in een korte tijd meer spieren kweken, dan passen samengestelde compound-oefeningen daar het beste bij; dit zijn oefeningen waarbij je al je spiergroepen traint. Als je dan een rustdag hebt, voel je door je hele lichaam spierpijn. Dat klinkt niet fijn, maar het is een goed teken: het betekent namelijk dat je veel spieren hebt gebruikt en dat deze zich ontwikkelen. Voorbeelden van compound-oefeningen zijn deadlifts, jumping squats, bankdrukken, lunges (met losse gewichten of met eigen lichaamsgewicht) en chin-ups.

Wat is het juiste voedingsschema?

Jouw perfecte summerbody komt niet spontaan tevoorschijn door enkel veel te sporten; hetgeen wat je op een dag naar binnen stopt is eigenlijk net zo belangrijk. Zorg voor een gezonde combinatie tussen voeding en beweging. Door op je voeding te letten en op de juiste manier van trainen, kun je spiermassa opbouwen en vet verliezen. Een algemene voedingstip hierbij is om zo veel mogelijk uit de schijf van vijf te eten.  Op deze manier kun je veel afwisselen en krijg je genoeg verschillende voedingsstoffen binnen. De meeste krachtsporters krijgen met de juiste hoeveelheid voeding voldoende eiwitten binnen. Ligt jouw focus echt op het vergroten van je spieren, dan is het belangrijk om meer eiwitten binnen te krijgen dan je dagelijkse hoeveelheid. Plan bijvoorbeeld een extra tussendoortje, zoals een gekookt eitje, een bakje kwark of yoghurt, een glas melk, stukjes kipfilet of een handje noten.

Direct chocolade bestellen?

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.