Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Vier Dag van de Verpleging met een chocoladegeschenk

Op 12 mei vieren we de Dag van de Verpleging 2022. Meer dan ooit beseffen we ons hoe belangrijk de zorgsector is. Op de Dag van de Verpleging zetten we verpleegkundigen en zorgmedewerkers in het zonnetje en staan we stil bij het feit dat zij onmisbaar zijn voor onze samenleving. De meeste mensen kennen wel een collega, vriend(in) of familielid die in de zorgsector werkt, tijd om hem of haar eens flink in de watten te leggen!

dag-van-de-verpleging

Dag van de Verpleging of Dag van de Zorg?

Veel mensen weten het niet helemaal zeker: is het de Dag van de Verpleging of de Dag van de Zorg? Het antwoord op die vraag is: officieel is het de Dag van de Verpleging. Hoe die vork precies in de steel zit, gaat een aantal decennia terug in de tijd.

Het ontstaan van de feestdag begint bij Florence Nightingale. Florence werd geboren op 12 mei 1820 in Engeland. Als dochter van welgestelde ouders kreeg ze een degelijke opvoeding en leerde ze al jong lezen, rekenen en schrijven. De jonge Florence had de gewoonte om haar gedachten op papier te zetten en schreef in februari 1837 dat God haar opriep tot zijn dienst. Op dat moment wist de tiener niet wat het betekende, maar 13 jaar laten viel alles op zijn plaats. Toen ontmoette Florence en dokter en zijn vrouw, terwijl ze een Diaconessengemeenschap in Duitsland bezocht. Het stel vertelde Florence dat het ‘Geroepen zijn door God’ een voorwaarde is voor een goede ziekenverpleging. Vanaf dat moment stond haar besluit vast: Florence moest en zou iets doen aan de gebrekkige ziekenverpleging.

Niet veel later kreeg Florence de kans van haar leven: de Krimoorlog brak uit. De organisatie van het Engelse leger liet te wensen over en dat zorgde voor ongelooflijk veel slachtoffers. De Minister van Oorlog zocht met wanhoop naar een geschikte persoon die in staat was om zijn soldaten weer op de been te krijgen en kwam toen bij Florence Nightingale. Florence greep de kans met beide handen aan, verzamelde een groep van 38 verpleegkundigen en vertrok naar de Krim om gewonden te verzorgen. Het verplegen van gewonde soldaten was niet het enige dat ze deed; Florence verzamelde gegevens en maakte verslag van haar activiteiten, zodat ze deze laten kon analyseren en presenteren.

Eenmaal terug in Engeland, ontving Florence een geldbedrag als dank voor haar inzet. Het geld hield ze niet voor haarzelf, maar besteedde Florence aan het opzetten van de eerste verpleegstersschool in Engeland. Kort na haar terugkomst, trok Florence zich terug vanwege haar gezondheid. Waarschijnlijk liep ze een trauma op na de gebeurtenissen op de Krim, waarna ze vanaf 1856 vooral binnen verbleef op haar kamer. Vanuit daar zette ze zich verder in voor een betere ziekenverpleging en werkte ze aan haar boek ‘Notes on Nursing’, dat lanceerde in 1859. Binnen een paar jaar werd dit boekje hét internationale handboek voor ziekenverpleging.

Dankzij haar kennis, kunde en vooruitstrevendheid in de verpleging, wordt Florence Nightingale gezien als de grondlegster van de moderne ziekenverpleging. Dit is dan ook de reden dat we ieder jaar op haar verjaardag – 12 mei – de Dag van de Verpleging vieren

Chocoladecadeaus voor zorgpersoneel

Nu we antwoord hebben op de hamvraag, kunnen we terug naar waar we het eigenlijk met je over willen hebben: een chocoladebedankje voor  verpleeg- en zorgmedewerkers. Werknemers in de zorg zijn harde werkers die vaak werken op onregelmatige werktijden. Op de Dag van de Verpleging draaien we de rollen om en zetten we juist hén in het zonnetje. Zeg “Dankjewel” met een heerlijk presentje van chocolade. Denk aan bijvoorbeeld een lekker handgemaakt chocoladehart of een doosje bonbons die je zelf samenstelt. Geef je kado een persoonlijke touch en ontwerp je eigen cadeauverpakking of voeg een leuke kaart toe met persoonlijke boodschap.

Een heerlijke chocolade attentie

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.