Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Kan ik chocolade eten tijdens mijn zwangerschap?

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap extra op je voeding te letten. Soms kan dit erg lastig zijn aangezien je misschien heel veel trek hebt in ongezonde dingen, zoals chocolade. Maar is chocolade schadelijk als je zwanger bent? En hoeveel chocolade mag je eten? Wat voor effecten heeft chocolade op jou en je baby? In deze blog leggen wij je uit wat chocolade voor effect heeft op je zwangerschap.

zwangerschap-chocolade

Symptomen zwangerschap: ben ik zwanger?

De eerste symptomen van een zwangerschap zijn vaak ochtendmisselijkheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Vaak merken vrouwen deze klachten al voordat ze een zwangerschapstest hebben gedaan. Als je deze symptomen krijgt, betekent dat niet direct dat je zwanger bent. Wil je dit zeker weten, dan is het altijd goed om een zwangerschapstest te doen, het liefst vier tot vijf weken na je laatste menstruatie.

Iedere vrouw is anders en dit geldt ook voor zwangerschapssymptomen. Niet elke vrouw ervaart tijdens haar zwangerschap dezelfde symptomen. De ene vrouw kan na het oplopen van de trap helemaal uitgeput zijn, terwijl een ander nog barst van energie. Het is daarom belangrijk dat je goed naar je eigen lichaam blijft luisteren en jezelf niet gaat forceren.

De uitgerekende datum

Een van de meest voorkomende vragen over zwangerschap: ga ik écht op de uitgerekende datum bevallen? Helaas is deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. De uitgerekende datum wordt berekend aan de hand van je laatste menstruatiedag. Je zwangerschap duurt gemiddeld 266 dagen dat komt overeen met 40 weken. De meeste vrouwen bevallen als ze tussen de 37 en 42 weken zwanger zijn, enkel 5% bevalt daadwerkelijk op de uitgerekende datum.

Voeding: wat kan ik wel en niet eten als ik zwanger ben?

Een veel gestelde vraag van toekomstige moeders: wat mag ik eten als ik zwanger ben of- nog belangrijker- wat mag ik niet eten als ik zwanger ben?

Wat vooral niet handig is om te eten tijdens je zwangerschap zijn rauwe producten. Denk hierbij aan rauw vlees, rauwe en gerookte vis, rauw ei en rauwe melk. Dit komt doordat er gevaar is op besmetting met bacteriën. Naast rauwe producten, kun je alcohol, bepaalde vissoorten en kruidenpillen ook beter laten staan als je zwanger bent. Hier kunnen namelijk schadelijke stoffen in zitten. Producten die zorgen voor een verhoogde bloeddruk zijn minder schadelijk, zolang je er en beperkte hoeveelheid van eet of drinkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld koffie of drop.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Denk hierbij aan de Schijf van Vijf: Op deze manier weet je zeker dat jij en je baby niks te kort komen. In melk en melkproducten zit calcium: dit is goed voor je tijdens de zwangerschap. Als je tijdens je zwangerschap te weinig calcium binnenkrijgt vergroot dat het risico op complicaties voor moeder en kind. Je kunt twee tot drie glazen melk of zuivel per dag drinken of eten. Daarnaast is het belangrijk om producten te eten waar veel ijzer in zit, zoals spinazie en volkoren- graanproducten. Bovendien zorgen de vetzuren uit bepaalde vissoorten voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het zicht van de baby.

Mag je chocolade eten als je zwanger bent?

Nu de vraag waar je op zat te wachten: mag je chocolade eten tijdens je zwangerschap? Goed nieuws: ja, dit mag. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat chocolade een positieve invloed heeft op je zwangerschap. Het stofje endorfine in chocolade is een natuurlijke pijnstiller. Ook bevat chocolade dopamine: een stofje die ervoor zorgt dat je blij wordt. Daarnaast zitten er voedingsstoffen in chocolade die ervoor zorgen dat je bloeddruk lager blijft, namelijk magnesium, ijzer en antioxidanten. Uit sommige onderzoeken blijkt dat chocolade hierdoor goed voor je kan zijn tijdens je zwangerschap. Door deze stoffen zou de kans op een hoge bloeddruk kleiner zijn. Uit een ander onderzoek blijkt chocolade mogelijk de kans op zwangerschapsvergiftiging verlaagt. Helaas zijn deze onderzoeken nog niet waterdicht en kunnen we niet 100% bevestigen dat chocolade inderdaad de kans op een zwangerschapsvergiftiging verkleint. Het blijft wel verstandig om niet te veel chocolade te eten. In chocolade zit cafeïne en als je daar te veel van binnenkrijgt, kan dat de groei van je baby vertragen en het risico op een miskraam of vroeggeboorte vergroten.

Doktoren adviseren om niet meer dan 200 milligram cafeïne per dag binnen te krijgen als je zwanger bent. Een blokje pure chocolade bevat 3 milligram cafeïne, dus je kunt rustig elke dag een stukje chocolade eten. Het algemene advies over chocolade is om niet meer dan 30 gram chocolade per dag te eten, omdat in andere voedingsmiddelen ook cafeïne zit. Ook bevat chocolade veel suikers en vetten. Hierdoor is het niet erg dat je af en toe even lekker geniet van een stukje chocolade, maar voor de gezondheid van jou en je baby is het belangrijk om zo afwisselend en gezond mogelijk te eten.

Het ultieme kraamcadeau

Een babyshower op de planning of wil je een origineel kraamcadeau kopen? Dit kan soms een hele zoektocht zijn. Geef je vooral een cadeau aan de geboren baby of ook aan de kersverse papa en mama? Vaak wordt het allebei gedaan. Voor de geboren baby is het altijd leuk om een gepersonaliseerd kraamcadeau te geven. Denk hierbij aan een boekje met de naam erop of een handdoek met de naam en geboortedag erin geborduurd. Hierdoor heeft de baby later ook nog een item wat in de ‘babydoos’ kan liggen en altijd terug kan zien. Voor de ouders hebben wij een overheerlijk cadeau: Vier de geboorte van een kindje met een luxe doos geboorte bonbons! Onze handgemaakte bonbons zijn gevuld met de smaak van beschuit met blauwe muisjes en beschuit met roze muisjes. De geboorteboxen bevatten maar liefst 35 prachtige bonbons: een feestje om cadeau te geven én te krijgen! Mocht je niet persoonlijk langs kunnen gaan op kraamvisite, dan is dat geen probleem: onze bonbons kunnen namelijk door de brievenbus!

Direct chocolade shoppen?

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.