100% Handmade!

Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Feit of fabel: is chocolade gezond?

is chocolade gezond

Jullie kennen ons natuurlijk van onze (h)eerlijke kunstwerkjes van chocolade, maar zo af en toe houden wij ons ook bezig met belangrijke levensvragen. Zo ook vandaag: laten we voor eens en altijd het grote vraagteken wegnemen en antwoord geven op dé hamvraag rondom chocolade:

Is chocolade gezond?

Om maar met de deur in huis te vallen: nee, chocolade is niet gezond. Wat wél gezond is, is het hoofdbestanddeel van chocolade: cacao. En dan het liefst de rauwe variant. Rauwe cacao is cacao die niet verhit wordt tijdens het productieproces en dát is het ingrediënt die chocolade gezond maakt; de suikers en melk die vaak ook in chocolade zitten, zijn verre van gezond. Dat klinkt misschien streng, maar niet getreurd: onze bonbons hebben een omhulsel van Callebaut chocolade, gemaakt van rauwe cacao. Yes!

Waarom is cacao gezond?

  1. Cacao zorgt dat jij je gelukkig voelt. Cacao bevat het geluksstofje serotonine: een neurotransmitter van geluk en een goed humeur. Bovendien zorgt cacao dat je hersenen meer endorfine aanmaken en dat zorgt voor een euforisch gevoel.
  2. Cacao verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, doordat het een licht bloedverdunnend effect heeft. De werking kun je vergelijken met dat van een aspirientje.
  3. Rauwe cacao zit bomvol antioxidanten, die veroudering tegengaan. Oftewel: move over ouderdomscrèmepjes, maak plaats voor lades vol chocolade!
  4. Geloof het of niet: chocolade helpt je afvallen. Cacao bevat MAO-remmers, die we onder andere terugvinden in afvalpillen. Deze remmers stimuleren de stofwisseling en verminderen je trek in snacks.
  5. Cacao zorgt voor een beter geheugen, doordat het de bloedtoevoer naar je hersenen stimuleert. Goed excuus om een bonbonnetje extra te nemen!
  6. Cacao bevat magnesium, en dat is goed nieuws: magnesium is een belangrijk mineraal voor de hersenen. Het vermindert onrust en stress in het lichaam en zorgt dat je lekkerder slaapt.
  7. Last but not least: chocolade stimuleert een gezonde darmflora. Cacao werkt als een probiotica: micro-organismen die levend de darmen bereiken en een verstoorde darmflora kunnen herstellen.

Dus: is chocolade gezond? Nee én ja: chocolade is niet direct gezond, maar (rauwe) cacao heeft zeker een hele hoop voordelen. Voor ons in ieder geval reden genoeg om regelmatig een bonbon te snoepen!

Direct chocolade bestellen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal