Originele chocolade cadeaus

Vóór 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!

Liefdesverdriet? Dit is het beste medicijn

Liefdesverdriet: misschien is het al jaren geleden, misschien zit je er nu middenin. Uitgelopen mascara, geen zin meer hebben in leuke dingen. We hebben het allemaal wel eens moeten doorstaan: uithuilen op de bank of met je vriendinnen een bak ijs naar binnen werken, maar vooral heel veel chocolade eten. Dit is namelijk een natuurlijke reactie van ons lichaam. Je lichaam probeert zich te compenseren met het verdriet van de verloren liefde. Maar waarom chocolade? Wij gingen op onderzoek uit, lees en leer.

liefdesverdriet-chocolade

Wat is liefdesverdriet?

De hormonen dopamine, adrenaline en serotonine draaien overuren als je verliefd bent. Wanneer de relatie uit is en je bent erg verdrietig, daalt de aanwezigheid van deze hormonen in je lichaam. Wanneer dit het geval is gaat je lichaam op zoek naar stofjes die ervoor zorgen dat de hormoonproductie weer een boost krijgt. Dit kan door bepaalde voedingsstoffen zoals chocolade.

Verschillende wetenschappers aan de Yeshiva Universiteit onderzochten het fenomeen liefdesverdriet bij 15 verschillende jongeren met een gebroken hart. Hier kwam uit dat de hersenactiviteit vrijwel dezelfde symptomen laat zien als bij iemand met een verslaving. Zodra iemand een verslaving ‘kwijtraakt’, gaat de mind over op primitieve levensreflexen en vertoont de persoon afkickverschijnselen. Het klinkt misschien heftig of overdreven, maar dit is precies wat er gebeurt als jij liefdesverdriet hebt.

Liefdesverdriet verwerken: het beste medicijn

Het beste medicijn dat je kunt gebruiken tijdens het verwerken van je liefdesverdriet, is chocolade. Gelukkig is dit gemakkelijk om te krijgen! Amerikaanse wetenschappers hebben de werking van chocolade meerdere keren onderzocht. Uit elk onderzoek blijkt dat chocolade een positieve invloed heeft op een rothumeur en dus ook bij het verwerken van liefdesverdriet. Dit komt doordat chocolade de productie van endorfine in je lichaam stimuleert. Endorfine is een stofje in je lichaam dat ook wel wordt vergeleken met morfine. Dit verlicht pijn en kan voor een gelukzalig gevoel zorgen.  Het is helaas niet zo dat na een reep chocolade je liefdesverdriet gelijk verwerkt is. Helaas! Wel kan het de ‘pijn’ verlichten.

Hoe lang duurt liefdesverdriet?

Hoe lang het duurt voordat jij over je liefdesverdriet heen bent, verschilt per persoon. Dit heeft te maken met hoe je hier zelf mee omgaat. Ben jij druk bezig om op een actieve en constructieve manier je liefdesverdriet te verwerken? Dan is de kans groter dat jij er sneller overheen bent dan wanneer je de deur niet meer uit wilt en na twee weken nog steeds in je bed blijft liggen met een zak chips. Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Het is ook zeker niet makkelijk daarom hebben wij een aantal tips voor je om er sneller en makkelijker overheen te komen, you’re welcome!

 1. Probeer je op jezelf te focussen en heb een tijdje even geen contact meer met je ex. Dit houdt in dat je geen appjes stuurt, gaat bellen of op social media hem of haar in de gaten houdt. Heb je nog spullen van je ex? Dan is het handig om dit allemaal in een tas te doen en het terug te geven zodat jij er niet elke keer aan herinnerd wordt.
 2. Probeer gezond te leven. Ga lekker sporten. Dit zorgt er namelijk voor dat je hersenen afleiding krijgen, je even niet met je ex bezig bent én je een stuk lekkerder in je vel gaat zitten. Ook heeft voeding invloed op hoe je je voelt. Probeer zo min mogelijk fast food te eten. Hier zitten namelijk transvetten in en die kunnen ervoor zorgen dat je mentaal blijf hangen in je liefdesverdriet dip.
 3. Blijf erover praten! Een belangrijke tip die ervoor zorgt dat jij je liefdesverdriet makkelijker een plekje kunt geven. Je bent namelijk niet alleen. Praat over hoe jij je voelt en wat je er zo moeilijk aan vindt. De ander kan jou helpen om hiermee om te gaan en kan je het gevoel geven dat je niet alleen bent. Blijf in jezelf geloven want hoe vervelend en verdrietig je je ook voelt, de toekomst heeft mooie dingen voor jou!

Voordelen van liefdesverdriet

Oh ja zeker wel! Er zijn voordelen aan het hebben van een gebroken hart, namelijk:

 1. Het gevoel van liefdesverdriet is een heel sterk gevoel. Dit intense gevoel zorgt ervoor dat je intens verdriet meemaakt, waardoor je voelt dat je echt bestaat.
 2. Nog een voordeel: je mag zoveel chocolade eten als je wilt. Zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen over al die chocolade repen, bonbons die je hebt opgegeten. Niemand zal je op dit moment commentaar geven over de hoeveelheid chocolade die je eet.
 3. Opeens heb je zeeën van tijd over. Voor jezelf. Dat vraagt om nieuwe persoonlijke doelen! Meer sporten? Gezonder eten? Die mooie reis maken? Of juist minder werken en meer met de mensen om je heen willen doen? Maar durfde je deze stap nooit te zetten? Dit is het moment dat jij kan doen waar jij gelukkig van wordt. Je hoeft op dit moment geen rekening te houden met iemand anders.
 4. Nog een heel fijn voordeel aan liefdesverdriet, is de (extra) tijd met je vriendinnen. Als je na je break-up er even helemaal doorheen zit hoef je maar te appen en ze staan met een fles wijn, chocolade en een bak ijs voor de deur. Alle afspraken worden afgezegd en jullie gaan heerlijk de tijd doorbrengen met elkaar. Daar zijn vriendinnen voor!
 5. En last but not least: je leert van elke relatie. Dit klinkt misschien heel cliché, maar het is echt waar. Je leert je eigen grenzen herkennen en weet wat echt belangrijk is voor jou en wat past in jouw leven. Een verbroken relatie moet je niet zien als verspilde tijd, maar juist als een leermoment. Tuurlijk is dit niet iets wat je op het eerste moment voelt als de relatie uitgaat, maar na een tijdje zul je merken dat het echt zo is. Hier heb je heel wat tissues, chocolade, wijn en vriendinnen voor nodig. Maar als het moment daar is dan weet je dat je er sterker van bent geworden.

Liefdesverdriet quotes

Heb jij op dit moment liefdesverdriet en denk je dat je er niet uit komt? Onthoud dan hoe erg jouw liefdesverdriet ook is, chocolade het ideale medicijn is!

 • A balanced diet is chocolate in both hands

 • Chocolade is het antwoord op alles

 • Chocolade is net als liefde je kunt er nooit genoeg van hebben

 • Je kunt niet iedereen gelukkig maken, je bent geen chocolade

 • Geen zorgen voor elk probleem is een soort chocolade

 • Chocolate doesn’t ask silly questions, chocolate understands

 • Chocolate is cheaper than therapy and you don’t need an appointment

 • There is no “we” in chocolate

 • Chocolate is the key to happines

Let's fix that broken heart

Eerlijke chocolade

 

Nederland, België en Duitsland

Geleverd in Nederland, België en Duitsland

Altijd origineel en persoonlijk

Originele en persoonlijke chocolade cadeaus

Veilig betalen

iDeal, Creditcard en Paypal

© Chocoladebezorgd 2021

Prijzen vermeld op de website zijn incl. 9% b.t.w.