We houden allemaal van chocola, wij Nederlanders eten er gemiddeld 4,5 kg per jaar van weg. Dat klinkt misschien veel, maar de Zwitsers eten maar liefst 11,4 kg chocolade per jaar! Chocola is een lekkernij dat is gemaakt van cacaomassa, cacaoboter en suiker. Cacao is afkomstig van cacaobonen, om precies te zijn wordt het gewonnen van de pit van de vrucht van de cacaoboom.
Read more →Blog
Vaderdag cadeau idee: 5 tips
Op de derde zondag van juni leggen we vaders in de watten met een liefdevol Vaderdag cadeau! Nu blijft het lastig om ieder jaar een origineel cadeau voor vader te vinden. Bovendien vallen die sokken, drop en lekkere geurtjes inmiddels een beetje in herhaling. Wil jij een vader, broer, vriend of andere man écht verrassen op Vaderdag 2022? Wij zetten onze beste cadeautips voor Vaderdag op een rijtje.
Read more →Vier Dag van de Verpleging met een chocoladegeschenk
Op 12 mei vieren we de Dag van de Verpleging 2022. Meer dan ooit beseffen we ons hoe belangrijk de zorgsector is. Op de Dag van de Verpleging zetten we verpleegkundigen en zorgmedewerkers in het zonnetje en staan we stil bij het feit dat zij onmisbaar zijn voor onze samenleving. De meeste mensen kennen wel een collega, vriend(in) of familielid die in de zorgsector werkt, tijd om hem of haar eens flink in de watten te leggen!
Read more →Is chocolade vegan?
Is chocolade vegan? Een veganist wil geen dierlijke producten eten. Dat betekent niet alleen geen vlees, eieren of zuivel meer, maar ook andere producten zoals bepaalde koek of zelfs chocolade. Chocola wordt gemaakt van cacaobonen, deze groeien aan cacaobomen. Je zou dan kunnen zeggen dat chocola een geheel plantaardig product is. Het is echter zo dat in het bewerkingsproces van veel chocoladeproducten dierlijke ingrediënten worden gebruikt, zoals melk. Vanwege de vele bewerkingen van en toepassingen met chocolade kun je daarom niet zeggen dat chocolade vegan is. Maar wees niet getreurd als je veganist bent, er bestaat namelijk wel vegan chocolade.
Read more →Hoeveel chocolade eet een Nederlander gemiddeld?
Iedereen houdt van chocolade! Wij Nederlanders zijn er gek op en niet alleen op bonbons of repen chocolade. De lekkernij wordt werkelijk overal in verwerkt; broodbeleg, ijs, energierepen, ontbijtgranen en ga zo maar door. Maar wij Nederlanders zijn niet het enige volk dat zoveel van chocolade houdt. Waarschijnlijk is het één van de meest geliefde voedingsmiddelen op aarde. Maar hoeveel chocolade eet een Nederlander gemiddeld? En hoe zit dat in de rest van de wereld, waar wordt chocolade het meest gegeten?
Read more →Hoeveel calorieën zitten er in chocolade?
Hoeveel calorieën zitten er in chocolade? Dat vraag je je misschien af als je voor je gevoel iets te veel eet van dit heerlijke goedje. Er zijn maar weinig mensen die niet van chocolade houden en ook al heeft het een aantal gezondheidsvoordelen om chocolade te eten, als je er teveel van eet is de kans groot dat je teveel calorieën binnenkrijgt. In dit blog geven we je wat meer inzicht in de hoeveelheid calorieën die in de verschillende chocoladesoorten zitten.
Read more →Hoelang is chocolade houdbaar?
Hoelang blijft chocolade houdbaar; het is een vraag die veel mensen zich afvragen. Hoe aanlokkelijk het soms kan lijken om een doosje bonbons of een reep in één keer op te eten, het liefst wil je er lang van genieten en er zuinig mee om gaan. Op alle voedingsmiddelen staat een houdbaarheidsdatum vermeld, dus ook op chocolade. Het gaat dan meestal om een THT, of te wel: Ten minste Houdbaar Tot.
Read more →Welke chocolade is het gezondst?
Als je vroeger gezond wilde eten, dan moest je chocolade zeker mijden. Maar tegenwoordig schijnt af en toe een stukje chocolade juist heel erg gezond voor je te zijn. Er zitten enorm veel antioxidanten in chocolade en daarnaast bevat chocolade bepaalde stoffen die goed zijn voor je hart en die je bloeddruk en cholesterol verlagen. Maar welke chocolade kun je nu het beste eten? En zijn alle chocoladesoorten even gezond? In dit blog leggen we het aan je uit.
Read more →Waarom is chocolade verslavend?
Veel mensen vragen zich af waarom chocolade zo verslavend is. Hoe kan het dat we zoveel houden van de textuur van chocolade en de smaaksensatie? Het is geen fabeltje dat chocolade als een comfortfood wordt beschouwd. Met name vrouwen staan erom bekend dat ze graag een reep chocolade wegwerken als ze zich slecht voelen, maar ook rokers combineren hun drang naar chocolade tegenwoordig met hun drang naar nicotine. Waar komt dit allemaal vandaan? Waarom is chocolade zo verslavend? In dit artikel leggen we het aan je uit.
Read more →De 10 leukste chocolade ingrediënten?
Wie is er nou niet gek op chocolade? In de categorie zoetigheden is chocolade veruit het meest geconsumeerde product. Maar welke ingrediënten zitten er eigenlijk in chocolade? In dit blog leggen we uit welke ingrediënten er standaard is chocolade zitten, maar geven we je ook de 10 leukste chocolade ingrediënten. Ingrediënten die ervoor zorgen dan je de chocolade niet snel meer vergeet.
Read more →